Magix Music Maker

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
Długi Lech
Miejscowość: Białystok
Motocykl: EN 500 C3
VROC: 33639

Magix Music Maker

Post autor: Długi Lech » pn maja 28, 2012

Może ktoś ma ochotę samemu komponować (samplować) muzykę? Polecam ten programik. Wystarczy ściągnąć z sieci i zarejestrować się. Programem można robić dużo więcej o czym pisałem w temacie Krasnala o kamerze Posejdon. A to taka próbka moich kompozytorskich wypocin okraszona fotkami z Podlasia:
http://www.youtube.com/watch?v=fWuH69V-gzg
Proszę ustawić jakość na najwyższą to muzyka tez będzie lepiej brzmiała.
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

Awatar użytkownika
fitter
Miejscowość: Szczecin
Motocykl: VN900LT '10
VROC: 33352

Post autor: fitter » pn maja 28, 2012

Nie dość, że poeta i fotoreporter to jeszcze twórca muzyki filmowej ;)
Dla mnie bomba - nastój uchwycony perfekcyjnie. Masz nominację do Oscara :ok:
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"

Andy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
VROC: 34888

Post autor: Andy » pn maja 28, 2012

Super.... Gratulacje :ok:
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...

Awatar użytkownika
Góral
Miejscowość: Brusy
Motocykl: _FuMA
VROC: 34785

Post autor: Góral » pn maja 28, 2012

Sorki Lechu, że "kropka, przecinek" Ci się w status nadwornego poety Vulcanerii, ale jak to mówią nie ma tego złego.... Popatrzcie na rozwój naszego kolegi:

Kod: Zaznacz cały

Nie dość, że poeta i fotoreporter to jeszcze twórca muzyki filmowej
Przypominam, że Lechu ma też kamerę, więc dodałbym: scenariusz,reżyseria, efekty specjalne, obsada, efekty kaskaderskie, kamera, dźwięk, montaż... -to wszystko jedna osoba, normalnie jestem w szoku. Czekam na odpowiedź Wajdy czy innego Polańskiego. Chociaż oni to tylko reżyseria.
Lechu miałbym jednak prośbę, ja wiem, że chcesz wszystko sam, ale gdybyś tak jeden raz zaprosił Angelinę J. do filmu to chętnie za Tobą kamerę ponoszę. :mrgreen:
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy

Awatar użytkownika
Dzidzia
Motocykl: VN800A
VROC: 0

Post autor: Dzidzia » pn maja 28, 2012

no proszę... firma w której pracuję jest dystrybutorem tego programu... niezłą reklamę robisz ;)
I'm Member Queens of Roads !!!!!! http://www.queensofroads.pl/

Awatar użytkownika
Ja-jo
Motocykl: VN750,GSF1200s
VROC: 33339

Post autor: Ja-jo » pn maja 28, 2012

A za taką cenę (cokolwiek jest w tej licencji, co może być wykorzystane np na potrzeby oficjalnych filmików) w porównaniu do FL Studio który na pierwszy rzut oka wygląda podobnie (różni się pewnie ....nieco...możliwościami) to brzmi interesująco
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
VROC #33339

Awatar użytkownika
Painkiller
Miejscowość: wRock...
Motocykl: Kawa VN800 A
VROC: 34211

Post autor: Painkiller » pn maja 28, 2012

Pierwszego plusa już masz pod filmikiem :ok:

Awatar użytkownika
Badger
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » pn maja 28, 2012

jak jeszcze maluje, rzeźbi i konstruuje machiny wojenne to zmienię mu nick na Leonardo ;)
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
Długi Lech

Góral pisze:Sorki Lechu, że "kropka, przecinek" Ci się w status nadwornego poety Vulcanerii, ale jak to mówią nie ma tego złego....
:D Góralu żadnym nadwornym nie jestem nie byłem i nie będę, te rymy które pisałem to tak dla zabawy, aby forum było barwniejsze, ciekawsze, weselsze... inne niż wszystkie. Ale fakt byłem sam i brakowało mi kogoś takiego jak TY :) We dwóch zawsze raźniej :D
Powoli skupiaj się nad tekstem hymnu Vulcanerii to może zmajstrujemy tym Magixem muzykę.
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

Awatar użytkownika
Długi Lech

Badger pisze:jak jeszcze maluje, rzeźbi i konstruuje machiny wojenne to zmienię mu nick na Leonardo ;)
Andrew sprzedajesz może swojego Vinci? :D
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

Awatar użytkownika
Góral
Miejscowość: Brusy
Motocykl: _FuMA
VROC: 34785

Post autor: Góral » pn maja 28, 2012

Długi Lech pisze:
Góral pisze:Sorki Lechu, że "kropka, przecinek" Ci się w status nadwornego poety Vulcanerii, ale jak to mówią nie ma tego złego....
:D Góralu żadnym nadwornym nie jestem nie byłem i nie będę, te rymy które pisałem to tak dla zabawy, aby forum było barwniejsze, ciekawsze, weselsze... inne niż wszystkie. Ale fakt byłem sam i brakowało mi kogoś takiego jak TY :) We dwóch zawsze raźniej :D
Powoli skupiaj się nad tekstem hymnu Vulcanerii to może zmajstrujemy tym Magixem muzykę.
Jak tylko skończę ROUTE - w tym tygodniu, to chętnie bym się wziął, ale:
Hymn Vulcanerii to poważne zadanie, nie żebym się go nie podjął, ale... Tak jak słusznie ująłeś: tworzymy rymy dla zabawy, miałem okres w życiu gdy "pisałem wiersze", teraz ... Gdyby "któsie" (forumowicze) określili o czym ma to być, gdyby "któś" dał propozycję melodii - to naprawdę chętnie postaram się to zrobić. Ale moim zdaniem powinien być to kawałek "wielu autorów". Ja mogę tekst "ubrać w rymy" - tak jak opowieść Zombiego, czytam, oglądam, wyłapuję jakieś słówka, wyrażenia, osobiste wrażenia i "ubieram". Ale bez Niego bym tego nie zrobił. Dajcie mi opowieść a ja to naprawdę chętnie przerobię, aby było łatwe, przyjemne, wesołe i dało się zaśpiewać.
JAK NAM NIE POMOGĄ TO ZAWSZE ZOSTAJE FIJAŁKOWO, BROWAR I MY. - Bez podtekstów.

Ewentualnie: Jak WAS bardziej poznam to może...
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy

Awatar użytkownika
Długi Lech

Post autor: Długi Lech » czw lip 26, 2012

Jakby ktoś bawił się programem Magix Music Maker MX i skończył się jemu czas testowania to proszę pisać na pw. zdradzę sposób jak w pełni legalnie i za darmo używać go dalej. U mnie działa :yeee:
Pozdrawiam Leszek

VROC #33639

ODPOWIEDZ