Fotoradary a identyfikacja rajdera dzięki kamizelce klubowej
- Garciu
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: VN 1700 Classic LT
- VROC: 34722
Fotoradary a identyfikacja rajdera dzięki kamizelce klubowej
Może kiedyś ktoś już podnosił ten temat.
Takie mnie ostatnio przemyślenia dopadły.Fotoradar nabity,pomykasz sobie troszkę ponad limit prędkości a tu pstryk.Olewasz fotkę bo to przecież z przodu więc mogą cię cmoknąć.
Nagle olśnienie,cholera przecież na kamizelce i ksywa i nazwa klubu,funkcja.
Podane na talerzu dane dla ambitnego egzekutora.
Co Wy na to drodzy Vulcanerzy ?
Takie mnie ostatnio przemyślenia dopadły.Fotoradar nabity,pomykasz sobie troszkę ponad limit prędkości a tu pstryk.Olewasz fotkę bo to przecież z przodu więc mogą cię cmoknąć.
Nagle olśnienie,cholera przecież na kamizelce i ksywa i nazwa klubu,funkcja.
Podane na talerzu dane dla ambitnego egzekutora.
Co Wy na to drodzy Vulcanerzy ?
Pozdrawiam,
Garciu.
Garciu.
Swoją drogą jak by to miało wyglądać?
Taki np strażnik miejski pisze do sekretarza Klubu prośbę o podanie danych osobowych gościa, który miał na kamizelce napisane: Garciu, Vulcaneria Club, Hangaround. Oczywiście sekretarz grzecznie mu odpisuje: Tak znam tą osobę, nazywa się tak i tak, mieszka tu i tu, proszę o przesłanie zdjęcia z fotoradaru w celu dalszej identyfikacji. Po otrzymaniu zdjęcia pisze: Rozpoznałem go, proszę o wymierzenie dotkliwej kary.
Oczywiście w ramach braterstwa i przyjaźni
Taki np strażnik miejski pisze do sekretarza Klubu prośbę o podanie danych osobowych gościa, który miał na kamizelce napisane: Garciu, Vulcaneria Club, Hangaround. Oczywiście sekretarz grzecznie mu odpisuje: Tak znam tą osobę, nazywa się tak i tak, mieszka tu i tu, proszę o przesłanie zdjęcia z fotoradaru w celu dalszej identyfikacji. Po otrzymaniu zdjęcia pisze: Rozpoznałem go, proszę o wymierzenie dotkliwej kary.
Oczywiście w ramach braterstwa i przyjaźni
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Seren
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN800A Bordo Kawasuka
- VROC: 34330
Zdecydowanie by nie przeszło, możesz mieć na koszulce/kamizelce/kurtce co tylko chcesz.
Droga identyfikacji jest taka - pojazd -> właściciel -> prowadzący w danym momencie.
pojazd można zidentyfikować tylko i wyłącznie po naklejce z numerem rejestracyjnym na szybie (puszki) i tablicach oczywiście. Jeśli któryś z tych elementów jest niewidoczny, zamazany lub częściowo przesłonięty to zdjęcie z automatu ląduje w koszu, no chyba że polują na "łosia" Prowadzącego w teorii ma wskazać właściciel pojazdu.
a wszystkim życzę jak najmniej takich "foto-pamiątek" z podroży
Droga identyfikacji jest taka - pojazd -> właściciel -> prowadzący w danym momencie.
pojazd można zidentyfikować tylko i wyłącznie po naklejce z numerem rejestracyjnym na szybie (puszki) i tablicach oczywiście. Jeśli któryś z tych elementów jest niewidoczny, zamazany lub częściowo przesłonięty to zdjęcie z automatu ląduje w koszu, no chyba że polują na "łosia" Prowadzącego w teorii ma wskazać właściciel pojazdu.
a wszystkim życzę jak najmniej takich "foto-pamiątek" z podroży
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
No to jeszcze błotnik muszą zrobić obowiązkowy bo na moim na przykład to się niewiele zmieści. Może jak na Klosie taka pionowa blacha wzdłuż błotnika... blaszka do przecinania pieszych przy odpukać wypadku .... Matko, co jeszcze wymyśląRobson pisze:Słyszałem, że rejestracja ma byc na przednim błotniku, duża i czytelna, specjalnie pod kątem fotoradarów, jak za starych czasów
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Andrzej, a czujesz z przodka taka rejestrację jak normalnie w puszkachAndrzej pisze:No to jeszcze błotnik muszą zrobić obowiązkowy bo na moim na przykład to się niewiele zmieści. Może jak na Klosie taka pionowa blacha wzdłuż błotnika... blaszka do przecinania pieszych przy odpukać wypadku .... Matko, co jeszcze wymyśląRobson pisze:Słyszałem, że rejestracja ma byc na przednim błotniku, duża i czytelna, specjalnie pod kątem fotoradarów, jak za starych czasów
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
no tak Panowie ale z tego co powszechnie wiadomo fotoradar "łapie" przednią tablicę rejestracyjną, (oszukiwali go wieszając płytę CD na lusterku ZABRONIONE) i po namierzeniu tablicy rej śmietnik może liczyć i mierzyć prędkość, a motocykl jak ma złapać od czego się odbija promień ? tablicy nie mamy, chrom to zadziała jak płyta CD , zdarzyło się Wam że pyknął zdjęcie motocykla z przodu ?
PS za niektórymi pseudo motocyklistami to ja bym biegł z tym fotoradarem wyprzedził gościa i PSTRYK
PS za niektórymi pseudo motocyklistami to ja bym biegł z tym fotoradarem wyprzedził gościa i PSTRYK