prośba o namiary na .........
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
- VROC: 0
prośba o namiary na .........
firmę regenerującą wtryski DELPHI DCi. Może ktoś z was regenerował kiedykolwiek takie gówno jakim są wtryski diesla i mógłby kogoś polecić. Sprawa bardzo pilna !!
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
Auto service
Ul. Topolowa 14
08-103 Siedlce
Tel. (25) 633 97 27
644 71 45
513 035 99
502 684 011
www.drei-pol.pl
Podobno są bardzo dobrzy. Tez się wybieram niebawem. Znajomi oddawali tam auta i są bardzo zadowoleni. Profesjonalna diagnostyka każdego wtrysku z osobna. Słyszałem ze salon toyota w siedlcach oddaje im auta do regeneracji wtryskow. Osobiście rozmawiałem z właścicielem warsztatu a na grupach w necie znalazłem rownież bardzo pozytywne opinie na ich temat. Jest możliwość wysyłki do nich samych wtryskow.
Pozdrawiam
Ul. Topolowa 14
08-103 Siedlce
Tel. (25) 633 97 27
644 71 45
513 035 99
502 684 011
www.drei-pol.pl
Podobno są bardzo dobrzy. Tez się wybieram niebawem. Znajomi oddawali tam auta i są bardzo zadowoleni. Profesjonalna diagnostyka każdego wtrysku z osobna. Słyszałem ze salon toyota w siedlcach oddaje im auta do regeneracji wtryskow. Osobiście rozmawiałem z właścicielem warsztatu a na grupach w necie znalazłem rownież bardzo pozytywne opinie na ich temat. Jest możliwość wysyłki do nich samych wtryskow.
Pozdrawiam
VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
-
bardzo tobie dziekuję Będe dzwonił
Barney pisze:Auto service
Ul. Topolowa 14
08-103 Siedlce
Tel. (25) 633 97 27
644 71 45
513 035 99
502 684 011
www.drei-pol.pl
Pozdrawiam
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
- Czarley
- Motocykl: był EN 500
Re: prośba o namiary na .........
Siema.Kasper pisze:firmę regenerującą wtryski DELPHI DCi. Może ktoś z was regenerował kiedykolwiek takie gówno jakim są wtryski diesla i mógłby kogoś polecić. Sprawa bardzo pilna !!
Szkoda kasy na regenerację wtrysków. Na oryginalnych częściach koszt regeneracji to ok. 700 zł za sztukę. Na chińszczyźnie trochę taniej, ale takiej naprawy nie polecam jak masz tym samochodem dalej jeździć. Kluczową sprawą jest czysty zbiornik paliwa. Zbierają się w nim opiłki metalu pochodzące z pompy paliwowej. Spróbuj poszukać używanych. Koszt od 250,- do 300,-. Pochodzą (tak myślę) dłużej od regenerowanych. I oczywiście w pierwszej kolejności płukanie zbiornika.
Pozdro
-
Dzięki za podpowiedzi i telefony z radami, ale temacik nie jest taki prosty. Autko stoi 2 miesiąc na parkingu i nie mam już ochoty ani czasu bawić się tym. Najchętniej bym odsprzedał za jakieś niewielką kasę i niech ktoś to sobie zrobi i jeździ lub robi na handelek.
Sorki Czarley, ale jako małżonek posiadaczki jaguara z silnikiem mondeo, w którym problem "sprężynki" jest nagminny (dla niewtajemniczonych - kontrolka, która pali się przy awarii układu zasilania, silniki TDCi mają to nagminnie), przeczytałem "całe forum jaguara i forda". Wniosek jest taki - nie kupuj używek bo mogą być gorsze od tych, które masz, nie kupuj nowych bo drogie, regeneruj ale tylko w dobrym, sprawdzonym zakładzie, chińszczyzna rzeczywiście może polatać parę miesięcy. Ciąg dalszy to oczywiście - lej dobre paliwo, wymieniaj filtr paliwa... Wtryski regenerowane w dobrej firmie są prawie jak nowe gdyż zostają z nich tylko obudowy, reszta jest wymieniana, ta cała reszta to raptem zawory i końcówki. Swoją drogą należy sprawdzić dlaczego wtryski siadły (pomijając wiek), w początkowych mondeo np. "łuszczyła się pompa". Jeśli w filtrze są opiłki to nawet nowe wtryski nic nie dadzą gdyż diabli je wezmą bardzo szybko.
Silnik TDCi jest fajny z osiągami ale niestety czuły na każde gówno od złego paliwa do...
Silnik TDCi jest fajny z osiągami ale niestety czuły na każde gówno od złego paliwa do...
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Tak jak napisał Góral, łuszczy się pompa, a przy naprawie trzeba spuścić całą ropę wyczyścić zbiornik i przewody i zalać świeżą, znam delikwenta który po regeneracji stwierdził że mechanik nie ma racji i przecedzi ropkę przez szmatę i wleje z powrotem do auta (jakaś tam KIA CRDI- mercedesowskie CDI), czym naraził się na kolejną regeneracje po kilku dniach od złożenia auta do kupy...
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800