Ku przestrodze

Sprawy techniczne, komentarze, propozycje, uwagi.
Awatar użytkownika
Tex66
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
VROC: 0

Ku przestrodze

Post autor: Tex66 » sob mar 15, 2025

O tym, że na wszystkich Facebook'ach dotyczących Kawasaki Vulcan Polska pisane są brednie, gdzie jest jedynie nieustanny lans i handel to już wiadomo, jedni nawet się „zamknęli” żeby nikt nie przeszkadzał im w pisaniu tych bredni i wzajemnej zbiorowej adoracji (ale wejść można wszędzie, to tylko sieć), ale nie o tym chciałem.

W tym poście chcę jedynie ostrzec posiadaczy VN 2000, gdyby ktoś zabłądził na Facebook'a VN 2000 i myślał, że jak dokona przedpłaty na poczet wałka zdawczego pewnej osobie właśnie z całej tej „grupki”, to ten ktoś kupi mu wałek zdawczy do VN2000 w „Webike Japanza 450 zł.
Otóż gówno prawda, ten ktoś nic mu nie kupi, a i z przedpłatą wpłaconą na konto powyższej osoby możliwe że będzie można się pożegnać.
Mógłbym trochę napisać na temat tej osoby na podstawie kilku forów motocyklowych na których jest i handluje motocyklami (jest pod tym samym loginem co na Facebook'u VN 2000) i dobrym zwyczajem załączyć zrzuty stron z tych forów, ale szkoda czasu.

W załączeniu moje pytanie (zrzut strony z poczty) do „Webike Japan” z maja 2024 i odpowiedź „Webike Japan” z 13.05.2024 r., że:
Z przykrością informujemy, że powyższy produkt jest niedostępny i został wycofany ze sprzedaży”.
Zresztą wszystko widać na załączonej stronie z poczty.

Obrazek

P.S.
O tym jak przerobić regulator napięcia modelu VN 2000 od 2005 roku aby pasował do VN2000A1 z 2004 roku autorstwa tego biznesmena od wałków zdawczych będzie następnym razem, ale teraz tak krótko …………. nie da się i nie chodzi o same wtyczki.
Tex66

Awatar użytkownika
Skiba1
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: Kowboj, Dzida i Zdzira

Re: Ku przestrodze

Post autor: Skiba1 » sob mar 15, 2025

Śmierdzi lewizną na odległość , póki co cisza z jego strony , po prośbie o wycenę za wszystko i potwierdzenie czy wałek jest dostępny ;)
Pozdrawiam
Michał
T: 607-312-526

Awatar użytkownika
Tex66
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa

Post autor: Tex66 » ndz mar 16, 2025

To, że nawet w „Webike Japan” nie można już kupić wałka zdawczego do VN 2000, bo ich nie mają i mieć nie będą to widać wystarczająco wyraźnie. Podobnych odpowiedzi mail'owych na moje pytanie odnośnie możliwości kupna wałka zdawczego mam kilkanaście z całego świata, „nie ma, są wycofane ze sprzedaży”.
- Co w takim razie oferuje osoba na „grupce” VN 2000 która twierdzi, że po dokonaniu przedpłaty na poczet wałka na jego konto, każdemu kupi wałek zdawczy do VN 2000 w „Webike Japan” za 450 zł razem z kosztami przesyłki?
- Otóż kupić każdemu to jedynie może (patrząc po numerze katalogowym części który sam załączył: 13107-1196), ale wałek wirnika pomy wody VN 1500 bo nie odróżnia go od wałka zdawczego VN 2000.
No i tak to wygląda, kto nie wierzy to proszę samemu sprawdzić na Facebook'u VN 2000.
Tex66

Awatar użytkownika
Iron75
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN2000

Post autor: Iron75 » śr mar 19, 2025

Skiba1 pisze:
sob mar 15, 2025
Śmierdzi lewizną na odległość , póki co cisza z jego strony , po prośbie o wycenę za wszystko i potwierdzenie czy wałek jest dostępny ;)
Skiba... weź dwa... na moją odpowiedzialność :D

ODPOWIEDZ