Kurcze, dzieki, chyba sie zaczerwienilem...Daromax pisze: Krasnal - z tobą każda trasa jest fajna jesteś tak pociesznym i wesołym gościem że nie sposób się nudzić
18 najpiekniejszych tras na swiecie
- Schwartzu
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 1600 Nomad / XV 535 Virago
- VROC: 0
Tu chyba lepsza 'kolejność' tych tras http://carsroute.com/top-15-most-beauti ... the-world/
A z ciekawszych filmik z Atlanticroad w Norwegii: http://www.joemonster.org/filmy/44988/N ... na_swiecie
A z ciekawszych filmik z Atlanticroad w Norwegii: http://www.joemonster.org/filmy/44988/N ... na_swiecie
Na mnie najbardziej wrażenie zrobiła A1 w Chorwacji, a dokładnie odcinek z tunelami, gdzie wiatr od strony morza urywa głowę po wyjechaniu z tunelu, a przed tunelem "cisza i spokój"
od 1.40 zaczyna się podjazd A1 do tuneli, to akurat kierunek na Zagrzeb...sorry za muzę, wybierałem to co ma YT dostępne jako podkład
od 1.40 zaczyna się podjazd A1 do tuneli, to akurat kierunek na Zagrzeb...sorry za muzę, wybierałem to co ma YT dostępne jako podkład
Pozdrawiam Robert
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Ten wiatr nazywa sie bura i wieje okresowo i wybacz Ramms, ale jechac do Chorwacji A1 to tak, jak byc w Niemczech i nie napic sie piwa...oczywiscie wiem, ze wszyscy sie spiesza i chca byc juz nad Adriatykiem, ale nie znam piekniejszych tras wiodacych w te same miejsca(nad adriatyk) jak na przyklad trasa przez Wegry a nastepnie przez Serbie i Bosnie, jedziesz przez przepiekne tereny, glownie dolina Neretvy, Jajce, Banialuka, Sarajewo, Mostar, niezapomniane przezycie, autostrada omija takze doline Plitwickich Jezior, tam jest dopiero co ogladac i warto sie zatrzymac choc na jeden CALY dzien zreszta mozna tak dlugo...i przyznam sie, ze teraz, po latach, tez naginam A1...bo szybciej
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
Krasnal jasna sprawa, że jadąc autostradami dużo się traci, ale nie zawsze, np. autostrada A9 w Austrii (znowu sorry za niespecjalną muzę, ale brałem to co mają na YT) piękne widoki, ale wracając do Chorwacji śmigałem troszkę wzdłuż wybrzeża i rzeczywiście nijak się to ma do pędzenia po autostradzie. W zeszłym roku jechałem do Chorwacji...uwaga...Lubin-A4-A1-Cieszyn-Żylina-Bratysława-Budapeszt-wzdłuż Balatonu-Zagrzeb...i na dół A1`ką , ot takie kółko
Pozdrawiam Robert
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
Krasnal pisze:Z Verony na Stelvio jest jakies 250 km...tylko...
co powiesz (powiecie) o drogach wokół, do, i w San Marino ...
dla mnie bajka
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
W tym roku z Goblinem mamy zamiar zrobić taką trasę
Jak widać zamierzamy zaliczyć z Krasnalowego linka:
#14. Trollstigen -- Norway
#9. Autobahn -- Germany
A także Atlantic Road w Norwegii, tunel na NordKaap oraz mosty na duńskich cieśninach.
Ot takie małe ok 7500km
#9. Autobahn -- Germany
A także Atlantic Road w Norwegii, tunel na NordKaap oraz mosty na duńskich cieśninach.
Ot takie małe ok 7500km
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Podziwiam i nie rozumiem Ja tam mam już dosyć zimna i jak wycieczka to zdecydowanie na południe, a tu jak nie syberia to NordKaap. Nie rozumiem, ale podziwiamfitter pisze:W tym roku z Goblinem mamy zamiar zrobić taką trasę
#9. Autobahn -- Germany
Ot takie małe ok 7500km
Widzę, że uciekła mi jedna trasa, powinno być:
#10. Lysebotn Road -- Norway
#9. Autobahn -- Germany
A dlaczego Andrzeju uważasz, że jedziemy w zimno? Po drodze odwiedzamy Świętego Mikołaja w Rovaniemi to i jakieś gorące Śnieżynki możemy przygarnąć a wtedy temperatura nie straszna
#9. Autobahn -- Germany
A dlaczego Andrzeju uważasz, że jedziemy w zimno? Po drodze odwiedzamy Świętego Mikołaja w Rovaniemi to i jakieś gorące Śnieżynki możemy przygarnąć a wtedy temperatura nie straszna
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- RadekSłupsk
fitter pisze:Widzę, że uciekła mi jedna trasa, powinno być:
#9. Autobahn -- Germany
Piękna trasa, niektóre tereny objeździłem, ale autem. Latem nie powino być zimno
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
- RadekSłupsk
Na maj szykuje się z moim Aniołkiem na krótki wypadzik do przyjaciół
VROC #35633
VROC #35633
- fitter
Planujemy trasę na 26.06 - 11.07 ale wszystko zależy czy zaplanowane terminy urlopów nie ulegną zmianie.Anka pisze:a kiedy jedziecie?
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
o jakoś tak z geografii w szkole pamiętam, że im bliżej bieguna tym zimniej, ale ta opcja ze Śnieżynką mogła by mnie przekonać do takiej wycieczkifitter pisze:A dlaczego Andrzeju uważasz, że jedziemy w zimno? Po drodze odwiedzamy Świętego Mikołaja w Rovaniemi to i jakieś gorące Śnieżynki możemy przygarnąć a wtedy temperatura nie straszna
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
A to sie ekipa rozjezdzila...
a ja jestem w Szkocji przez pare dni, nie pierwszy raz, ale pierwszy raz mam sporo wolnego czasu (jestem tu sluzbowo), i tak w piatek zrobilem cos okolo 500 km po szkockich drogach, generalnie dookola tych wspanialych jezior i szczeka mi opadla, widoki przyprawiaja o przyspieszone bicie serca, bede kiep jesli nie wroce tu na moto...
pare fotek dodam po powrocie do domu
narka
a ja jestem w Szkocji przez pare dni, nie pierwszy raz, ale pierwszy raz mam sporo wolnego czasu (jestem tu sluzbowo), i tak w piatek zrobilem cos okolo 500 km po szkockich drogach, generalnie dookola tych wspanialych jezior i szczeka mi opadla, widoki przyprawiaja o przyspieszone bicie serca, bede kiep jesli nie wroce tu na moto...
pare fotek dodam po powrocie do domu
narka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074