Jak sie przygotować do podróży
Jak sie przygotować do podróży
Witam, pytanie jak w temacie, czyli co tak naprawdę jest potrzebne aby wybrac sie na weekendowy wypad na camping, powiedzmy gdzieś w Polske? Pytam sie bo 2 sakwy to mało, z czago deszczak zajmuje jedną, wiec miejsce jest ograniczone...co Wy zabieracie?
"Born to be wild"
- Zeus
- Miejscowość: ZIELONA GÓRA
- Motocykl: VN 2000 LT "White Devil"
- VROC: 33589
proszę bardzo :
niezbędne rzeczy motocyklisty
niezbędne rzeczy motocyklisty
No , no - chłopak jest w rosterce , przez Wasze "rady" wpadnie w kompleksy , albo co gorsze moto na puszkę zamieni...
Kolego - tak poważnie to przy odrobinie dobrego pomyślunku trzy czwarte z tych rzeczy na liście ekwipunku motocyklisty jest zbędne . Co do deszczaka to naprawdę nie wiem jaki Ty tam wozisz , ale ja od czterech lat używam zakupiony w Brico na dziale ogrodniczym za 22 złocisze , dwu częściowy , w opakowaniu wielkości 20 cm na 15 cm i gruby 3 cm - dwie szt. i zajmuje tyle miejsca co dwie koszulki . Do tego ręcznik , szczoteczka , mydło , parę koszul (zależy jak długi to wypad) cienkie spodnie , tenisówki - do jednej sakwy i druga do dyspozycji żony . Na namiot - oczywiście niezbyt wielki zawsze znajdziesz miejsce na bagażniku gdzie upchniesz też śpiwór z materacem lub karimatą i w drogę .
Kolego - tak poważnie to przy odrobinie dobrego pomyślunku trzy czwarte z tych rzeczy na liście ekwipunku motocyklisty jest zbędne . Co do deszczaka to naprawdę nie wiem jaki Ty tam wozisz , ale ja od czterech lat używam zakupiony w Brico na dziale ogrodniczym za 22 złocisze , dwu częściowy , w opakowaniu wielkości 20 cm na 15 cm i gruby 3 cm - dwie szt. i zajmuje tyle miejsca co dwie koszulki . Do tego ręcznik , szczoteczka , mydło , parę koszul (zależy jak długi to wypad) cienkie spodnie , tenisówki - do jednej sakwy i druga do dyspozycji żony . Na namiot - oczywiście niezbyt wielki zawsze znajdziesz miejsce na bagażniku gdzie upchniesz też śpiwór z materacem lub karimatą i w drogę .
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
raz powoliłem sobie zapomnieć i dmuchałem materac własnym sumptem. A gdy skończyłem we łbie szumiało mi jakby doł halny nad morzem wzburzając fale świat wirował jak na karuzeli, wstałem i zobaczyłem że materac nie mieści się do namiotu i zeby go włożyć trzeba złożyć na pół więc wcześniej wypuścić duuuuużo powietrza, które trzeba później znowu dopompować. pamiętam teraz o pompceMars pisze:Mam nadzieję, że będziesz na zlocie w Fijałkowie i pożyczysz tę pompkę .Trufel pisze:Właśnie ja zabieram
...pompka do materaca elektryczna 12V
...
Ja stosuje stawiam sakwy i torbę na środku pokoju mówię że tylko tyle jest miejsca i wychodze z domu.
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Ło matko Ja-jo ale masz dmuch ! To żeś wdmuchał z 8 atmosfer? Poco Ci pompka jak w płucach masz niezłą sprężarę!Ja-jo pisze:... dmuchałem materac własnym sumptem. A gdy skończyłem we łbie szumiało mi jakby doł halny nad morzem wzburzając fale świat wirował jak na karuzeli, wstałem i zobaczyłem że materac nie mieści się do namiotu i ...
Chyba juz ogarniam sprawe, to tak:
1. zabrać flaszke, min 0,5
2. zabrac ze soba panne to nie bedę miał problemu z miejscem bo go w ogóle nie bedę miał,
3. najlepiej zatrzymywac sie na polu, na którym ludzie maja pompke 12V
a reszta to pełny bak i muchy na zębach...wiecej nie trzeba
Dzięki za rady
1. zabrać flaszke, min 0,5
2. zabrac ze soba panne to nie bedę miał problemu z miejscem bo go w ogóle nie bedę miał,
3. najlepiej zatrzymywac sie na polu, na którym ludzie maja pompke 12V
a reszta to pełny bak i muchy na zębach...wiecej nie trzeba
Dzięki za rady
"Born to be wild"
- Ronin
- Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
- Motocykl: vulcan 1600 nomad
- VROC: 0
Zeus pisze:No i wiadomo obowiązkowo klamki ( wiadome osoby wiedzą o co chodzi )
Teraz będę czuł się przy tobie bezpieczniej i nie chcielibyście wiedzieć co ja tam wożęLecho pisze:A żebyś wiedział, że wożę
Nikt nie steruje własnym życiem. Najlepsze, co można zrobić, to pozwolić sobą kierować tym, którzy są dobrzy, którzy cię kochają
– Orson Scott Card
– Orson Scott Card