FOTORADAR a zdjęcia od tyłu
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Domel, zadyma dotyczyła przelewania kasy za mandaty do Gmin lub obowiązkowo po 30 dniach do Państwa. Gminy dalej łamią prawo i zamiast po 30 dniach od zdarzenia słać do sądów grodzkich wysyłają mandaty do klientów. Sąd grodzki to pewne pieniądze poza gminą, a nie o to chodziło biorąc kredyt na fotoradar...
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Aaaaa no widzisz, teraz sobie przypomniałem właśnie o co chodziło , ja na nieszczęście mam dużo częściej przyjemność tłumaczyć się panom z suszarką, a co do mapy fotoradarów, to jestem zaRoobsoonx pisze:Domel, zadyma dotyczyła przelewania kasy za mandaty do Gmin lub obowiązkowo po 30 dniach do Państwa. Gminy dalej łamią prawo i zamiast po 30 dniach od zdarzenia słać do sądów grodzkich wysyłają mandaty do klientów. Sąd grodzki to pewne pieniądze poza gminą, a nie o to chodziło biorąc kredyt na fotoradar...
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Okolice Dąbek (Bobolin).mirad pisze:A w które okolice można wiedzieć? Bo ja bywam w okolicach Mścic.MaciekSz pisze:w okolice Koszalina na wakacje jeździmy
Tak tylko pytam.
I żeby nie było, że spam - w dąbkach jest fotoradar słupowy, który w tym roku zrobił zdjęcie mojej żonie 51/40. Od autochtona wiem, że normalnie stoi w okolicach DK6, ale od czerwca do końca sierpnia strzela letnikom wracającym z plaży.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
I jedź nad polskie morze aby dofinansować biedne nadmorskie gminy...MaciekSz pisze:Okolice Dąbek (Bobolin).mirad pisze:A w które okolice można wiedzieć? Bo ja bywam w okolicach Mścic.MaciekSz pisze:w okolice Koszalina na wakacje jeździmy
Tak tylko pytam.
I żeby nie było, że spam - w dąbkach jest fotoradar słupowy, który w tym roku zrobił zdjęcie mojej żonie 51/40. Od autochtona wiem, że normalnie stoi w okolicach DK6, ale od czerwca do końca sierpnia strzela letnikom wracającym z plaży.
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
No i trzeba uważać na fotoradar (trójnóg), który wystawiaja w Wanatach na "1" pod Częstochową, to Straz Gminna z Kamienicy Polskiej, tam jest 70km/h, a stoją dość często. Kilka lat temu miałem tam strzał foto, ale potem okazało się, że nie mieli uprawnień i wycofali mandat...
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
- jimi
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 32829
A propo zdjęcia od tyłu - ja nie dalej jak trzy tygodnie temu jechałem z kobitą do teściowej i tak mnie wkurzyła tym swoim wolniej wolniej, że w Tarczynie na światłach zdjęli mnie na czerownym ( tzn . ciemno pomarańczowym ) - 600 pln i 8 pkt - teściowa i kobita dostały zjeby - zrzuciły się na mandat tylko nie wiem ile im za te moje punkty policzyć ? Aha - chodziło o te zdjęcia - no to dostałem komplet z przodu i z tyłu robione z tej samej strony ulicy - czyli motocyklem też można zaliczyć tam fajne fotki - achtung !
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Tarczyn to z 4 stron łapie właśnie czerwone i jeszcze pokazują ile sekund od zmiany upłynęłojimi pisze:A propo zdjęcia od tyłu - ja nie dalej jak trzy tygodnie temu jechałem z kobitą do teściowej i tak mnie wkurzyła tym swoim wolniej wolniej, że w Tarczynie na światłach zdjęli mnie na czerownym ( tzn . ciemno pomarańczowym ) - 600 pln i 8 pkt - teściowa i kobita dostały zjeby - zrzuciły się na mandat tylko nie wiem ile im za te moje punkty policzyć ? Aha - chodziło o te zdjęcia - no to dostałem komplet z przodu i z tyłu robione z tej samej strony ulicy - czyli motocyklem też można zaliczyć tam fajne fotki - achtung !
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
Poprostu zwolnic trzeba. Jazda 80km/h po zabudowanym nie jest "dobra" dla nikogo ...
Szerokosci.
Szerokosci.
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
- keruj12
- Miejscowość: bielcza/ małopolska
- Motocykl: kawasaki vn 750
- VROC: 0
czytając te posty zastanawiam się nad czym tak PŁACZECIE- a może by tak pomysleć o tym by jechać zgodnie ze znakami i wtedy zrobicie w BALONA wszelkie służby radarowe razem ze SŁUPKAMI RADAROWYMI a gminy ZBANKRUTUJĄ . Jazda na moto ma być PRZYJEMNOŚCIĄ a scigać sie to na tor-jeżdże bardzo duzo po zachodzie i tam jakoś nikomu nieprzeszkadzają radary a co najciekawsze to to że polskie blachy też siędo tego stosują-może przez to że tam trzeba w OJRO płacić. pozdrawiam
keruj12
keruj12 - jeśli wszyscy zaczęli by jeździć zgodnie z przepisami to powprowadzają na autostradach ograniczenia do 40 a i tak kasę trzepać będą
zobacz ile w tej chwili jest bezsensownych ograniczeń
oczywiście nie namawiam do zapier...ania, sam jeżdżę w miarę spokojnie, tylko stwierdzam, że służby radarowe jak to nazwałeś poradzą sobie i z tym "problemem"
zobacz ile w tej chwili jest bezsensownych ograniczeń
oczywiście nie namawiam do zapier...ania, sam jeżdżę w miarę spokojnie, tylko stwierdzam, że służby radarowe jak to nazwałeś poradzą sobie i z tym "problemem"
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- keruj12
- Miejscowość: bielcza/ małopolska
- Motocykl: kawasaki vn 750
Góral ja też nie przesadzam z ograniczeniami i jeśli można to DOKRĘCAM ale nie marudzę że są radary( były i będą) po prostu trzeba korzystać z życia i próbować przechytrzyć TE służby a jeśli ktoś miał pecha(ONI byli sprytniejsi )niech nie pomstuje bo niestety ale też są POTRZEBNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Życzę śmigania bez FOTEK
keruj12
- Rudi
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: Kawasaki VN 900 custom
ale wysokości tych mandatów są śmieszne w stosunku do zarobków- jeszcze nie zapłaciłam mandatu za prędkość wyższego niż 50E. I jeśli nie przekroczysz o więcej niż 30km/h ponad limit, nie ma punktów. Za parkowanie na miejscu do rozładunku za to mi dowalili 100e Rezultat - przestałam jeździć samochodem po mieście, dokupiłam kufer i na zakupy jeżdżę motorem Poza tym, tutaj (Hiszp. ) radarów nikt nie stawia w debilnych miejscach, jak bramy wjazdowe, radar za krzaczkiem czy coś. Radar zawsze jest oznaczony. Nawet, jeśli z radiowozu strzelają, to parę metrów przed radiowozem jest stawiany przenośny znaczek, że dalej radar sobie czeka na wariatakeruj12 pisze:tam jakoś nikomu nieprzeszkadzają radary a co najciekawsze to to że polskie blachy też siędo tego stosują-może przez to że tam trzeba w OJRO płacić. pozdrawiam
Panowie !
Sprawa ze zdjęciem od tyłu jest bardzo prosta, otóż szanownym władzom meldujemy ,że akurat wtedy w siodle siedział potencjalny nabywca naszego rumaka , który pojawił się z ogłoszenia i zrobił sobie próbną jazdę . Oczywiście nie wiemy kto to był , czarny wysoki czy też niski , po prostu zostawił nam dokumenty , albo zaliczkę i pojechał. No i miał pecha bo dostał fotkę. Koniec.
Żaden sąd nie ukarze nas za taki numer , bo przecież wskazaliśmy sprawcę , ale nie wiemy kto to.
Pozdrawiam.
Sprawa ze zdjęciem od tyłu jest bardzo prosta, otóż szanownym władzom meldujemy ,że akurat wtedy w siodle siedział potencjalny nabywca naszego rumaka , który pojawił się z ogłoszenia i zrobił sobie próbną jazdę . Oczywiście nie wiemy kto to był , czarny wysoki czy też niski , po prostu zostawił nam dokumenty , albo zaliczkę i pojechał. No i miał pecha bo dostał fotkę. Koniec.
Żaden sąd nie ukarze nas za taki numer , bo przecież wskazaliśmy sprawcę , ale nie wiemy kto to.
Pozdrawiam.
"Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać"
A jeszcze jeden numer, przyjechał do nas krewny z Białorusi (dane bierzemy z netu ze stron białoruskich łącznie z jakimś białoruskim numerem telefonu ) i podajemy dane sprawcy.
Nikt z tych urzędasów nawet nie chwyci za słuchawkę ,żeby tam zadzwonić.
Nikt z tych urzędasów nawet nie chwyci za słuchawkę ,żeby tam zadzwonić.
"Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać"
- Garciu
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: VN 1700 Classic LT
- VROC: 34722
Ma to sensTOPSAT pisze:Panowie !
Pozdrawiam.
Pozdrawiam,
Garciu.
Garciu.