Jak już zdążyłem napisać w powitalni jestem posiadaczem VN15 od kilku dni...
Najpierw były skory i akcesoria ale już z założeniem kupna moto tego typu.

Ponieważ nigdy wcześniej nie miałem styczności z motorami tego tupu postanowiłem zapytać posiadaczy... Jak wiadomo w rożnych typach motocykli rożnie wykorzystuje się dostępne w maszynie hamlety...
Zdań jest tyle co postów ale faktem jest ze np. w plastikach a wiem to od znajomych aktywnie jeżdżących tylni hebel jest praktycznie nie używany... niektórzy maja tarcze jak ze sklepu...
Zdążyłem tez doczytać jak to sie ma w przypadku chopperow i cruiserów. Niestety jednoznacznej odpowiedni nie znalazłem. Myślę ze najlepszym rozwiązaniem będzie zapytanie Was czyli posiadaczy VN15, pisze model ponieważ masa ma tu istotna role... patrząc na tarcze przy tylnym kole widać ze nie wstawili jej dla ozdoby... Pełno jest artykułów o krzywych o wypadkowych i środkach ciężkości ale jak u Was wygląda zwyczajne hamowanie w tym modelu, jak jeździcie ? co w przypadku kiedy trzeba zahamować awaryjnie... Co kiedy przeliczyliście się z prędkością a jednak w zakręt trzeba się złamać ? Co w przypadku przeszkody którą da się wyminąć ale po znacznym zbiciu prędkości ?
Poznaje ta maszynę i te informacje będą dla mnie niezwykle cenne.
Proszę o rady i własne odczucia...
Wezmę wszystko mocno do siebie i potraktuje te posty jak lekcje