Prawda to czy ktoś sobie robi jaja??
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Bo to pewnie nieprzystosowany do nowinek mechanik italiański. Nasze mechaniki szybciutko się uczą. Nauczyli się przekładać kierownice z prawej na lewą w autkach z wysp to i montować kopniaki w VN'ach się nauczą Polak potrafiSAURO pisze:Ja u siebie w Nomadzie mam kranik ale pytałem swojego mechanika jakby zamontować kopniak. Normalnie mnie wyśmiał jak mu pokazałem ten filmik .
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
No sam widzisz że przy takiej biegłości i wizjonerstwie konstrukcyjnym założenie kopniaka do VN'a to naprawdę małe mikiLucas pisze:jesssoo nie wiem gdzie, chyba na forum był link do jakiegoś afta po przekładce. Po prawej założyli deskę od Corolla a dziury wykładziną podłogową zakryli
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
No to będzie poszukiwanie odpowiedniego WZORCOWEGO lasu. Ja proponuję do tego celu przykład z filmu "Nic Śmiesznego" z C. Pazurą...Rudy pisze:Ciekway który osrodek egzaminacyjny dysponuje WZORCOWYM kawałkiem lasu z WZORCOWĄ drogą gruntową WZORCOWO rozjeżdżoną przez WZORCOWĄ furmankę?
Przecież to mie może byc ot taki sobie las
http://www.youtube.com/watch?v=mwogGgHOzPI
Ot tak na zachętę
Jest i droga gruntowa no i las....
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Co kraj to obyczaj,
jedno z pytan podczas egzaminu teoretycznego na moto na wyspie:
przed rondem stoi jazdziec na koniu, jak sadzisz gdzie pojedzie?
a- w lewo
b- prosto
c- w prawo
d- gdziekolwie
prawidlowa odpowiedz to..."d" oczywiscie, ale co sie usmialem to moje...
jedno z pytan podczas egzaminu teoretycznego na moto na wyspie:
przed rondem stoi jazdziec na koniu, jak sadzisz gdzie pojedzie?
a- w lewo
b- prosto
c- w prawo
d- gdziekolwie
prawidlowa odpowiedz to..."d" oczywiscie, ale co sie usmialem to moje...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Vulcan 1500
- VROC: 34525
Krasnal, debilne pytanie, niestety to u nas w PL głównie młodzi kierowcy są debilami czego efekty widzimy po ilości wypadków z ich udziałem.
Dziś jechałem do Łaz koło Zawiercia gdzie widziałem na własne oczy jak jakiś sikacz 17 czy 18 letni usiłował jeździć Golf II na ręcznym wykonując przy tym tak nieprzewidywalne manewry, że miałem ochotę go zatrzymać i wpier... Niestety moja żona narobiła paniki w samochodzie
Pytanie, fajne.
Kiedyś się tak uśmiałem gdy widziałem pytania na prawko w US, na te pytania mój syn by odpowiedział
Dziś jechałem do Łaz koło Zawiercia gdzie widziałem na własne oczy jak jakiś sikacz 17 czy 18 letni usiłował jeździć Golf II na ręcznym wykonując przy tym tak nieprzewidywalne manewry, że miałem ochotę go zatrzymać i wpier... Niestety moja żona narobiła paniki w samochodzie
Pytanie, fajne.
Kiedyś się tak uśmiałem gdy widziałem pytania na prawko w US, na te pytania mój syn by odpowiedział
VROC 34525
- mrblack
- Miejscowość: Mazuria
- Motocykl: AWO Simson ver. Military
- VROC: 0
SIEMANKO
Można się śmiać czy nie ale jeżeli chodzi o odpalenie motocykla zabytkowego to jest najpewniejszy sposób
Właśnie wróciłem z garażyku i Vulcanik nie odbuchał bo zdechła bateria a właśnie Awo z 57 roku po takiej właśnie kombinacji kranikowo - przepompowo - kopniakowej zatrybił od pierwszego kopa po włączeniu zapłonu
Hmmmm wiecie , może to nie głupie czego uczą bo jak pierdolnie jakaś bombka elektronowa ze słońca tak pod koniec tego roku to zabije całe te elektroniczne ustrojstwa a ostanie się tylko prymitywność, więc powrót do epoki kamienia łupanego możliwy
No i kto będzie jedził motórem wtedy
Wtryski i elektronika nie odpali tylko iskrownik i gazolina się ostanie
Ja jestem gotowy na to a WY
Można się śmiać czy nie ale jeżeli chodzi o odpalenie motocykla zabytkowego to jest najpewniejszy sposób
Właśnie wróciłem z garażyku i Vulcanik nie odbuchał bo zdechła bateria a właśnie Awo z 57 roku po takiej właśnie kombinacji kranikowo - przepompowo - kopniakowej zatrybił od pierwszego kopa po włączeniu zapłonu
Hmmmm wiecie , może to nie głupie czego uczą bo jak pierdolnie jakaś bombka elektronowa ze słońca tak pod koniec tego roku to zabije całe te elektroniczne ustrojstwa a ostanie się tylko prymitywność, więc powrót do epoki kamienia łupanego możliwy
No i kto będzie jedził motórem wtedy
Wtryski i elektronika nie odpali tylko iskrownik i gazolina się ostanie
Ja jestem gotowy na to a WY
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Pytanie wcale nie jest debilne, obrazek jezdzca na drodze nie jest niczym niezwyklym, ale dla nas, ktorzy do tego nie przywyklismy, jest niecodzienne troche...Lucas pisze:Krasnal, debilne pytanie, niestety to u nas w PL głównie młodzi kierowcy są debilami czego efekty widzimy po ilości wypadków z ich udziałem.
Pytanie, fajne.
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Vulcan 1500
- VROC: 34525
Krasnal, w Chicago zdanie torii było tak banalne, że znajac jedynie podstawowe zwroty mexicano zdawali testy. Egzamin praktyczny trwal od 7 do 15 minut a polegal na objechaniu osrodka po najblizszych skrzyzowaniach. W praktyce było to wlaczenie się do ruchu + 4 zakrety w lewo i parkowanie rownolegle, pechowcy mieli jeszcze przed wlaczeniem się jeden manewr mianowicie zakret w prawo (jeżeli poprzednik wjechal na parking).
Nie pamietam już czy chciaz raz byly swiatla.
Kuzyn, ktory zdawal w swojej firmie w Feniks mial wlaczenie się do ruchu, smieszne rondo takie jak u nas osiedlowe (co jest rzadkoscia u nich) i powrot z parkowaniem. Caly praktyczny trwal do 8 minut, w zaleznosci od umiejetnosci kierujacego.
Dlatego też przestalem się dzliwic do jakich u nich dochodzi kuriozalnych kolizji iwypadkow.
Dodam tylko, że testy byly chyba dostepne w prawie kazdym jezyku.
Nie pamietam już czy chciaz raz byly swiatla.
Kuzyn, ktory zdawal w swojej firmie w Feniks mial wlaczenie się do ruchu, smieszne rondo takie jak u nas osiedlowe (co jest rzadkoscia u nich) i powrot z parkowaniem. Caly praktyczny trwal do 8 minut, w zaleznosci od umiejetnosci kierujacego.
Dlatego też przestalem się dzliwic do jakich u nich dochodzi kuriozalnych kolizji iwypadkow.
Dodam tylko, że testy byly chyba dostepne w prawie kazdym jezyku.
VROC 34525