Przewożenie dziecka na motocyklu.
-
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Vulcan 1500
- VROC: 34525
Trufel, wybacz lubię kobiety, lecz autentycznie tu by należało wrazić ukłon do Griszka. Nie wiem co Cię skłoniło do takiego zachowania, nie będę Cię Griszka oceniał bo to nie moja rola. Jednak uważam Cię za odważną osobę skoro zdecydowałeś na taki krok.
Brak mi słów by oceniać tą kobietę
Kolega kolegą, chyba nie zrobił bym tego (mam nadzieję)?
Brak mi słów by oceniać tą kobietę
Kolega kolegą, chyba nie zrobił bym tego (mam nadzieję)?
VROC 34525
- Chopper1993
- Miejscowość: Poznań (Czerwonak)
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 750
- VROC: 0
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
ahahahaha popłakałem się z tej foty, proponuje co by kastodramat swoje wiaderka tak reklamował
wracając do tematu póki co jedyna przewózka mojego 6 latka to 10 metrów pod garaż na 1-nce, kurczę mam straszliwe obawy przez zabraniem dziecka a mam jż 3 zlecenia od miesiąca 12 , 8 i 6 lat wszystko moje, póki co mówię NIE , zastanawiałem się nad zamontowaniem czegoś z tyłu typu podłokietniki żeby taki mały "konus" się miał czego trzymać, siatka nie będę dzieciaka przypinał , do przedszkola by myknął a mam tak ujowy skręt w prawo że ciężka sprawa, jak macie jakieś "patenty" na przewożenie dzieciaków zwłaszcza takich 6-7 lat to chętnie poznam
wracając do tematu póki co jedyna przewózka mojego 6 latka to 10 metrów pod garaż na 1-nce, kurczę mam straszliwe obawy przez zabraniem dziecka a mam jż 3 zlecenia od miesiąca 12 , 8 i 6 lat wszystko moje, póki co mówię NIE , zastanawiałem się nad zamontowaniem czegoś z tyłu typu podłokietniki żeby taki mały "konus" się miał czego trzymać, siatka nie będę dzieciaka przypinał , do przedszkola by myknął a mam tak ujowy skręt w prawo że ciężka sprawa, jak macie jakieś "patenty" na przewożenie dzieciaków zwłaszcza takich 6-7 lat to chętnie poznam
- eFKa
- Miejscowość: Kasina Wielka
- Motocykl: vn 2000
- VROC: 34926
Nie to jeszcze nie max ,max będzie jak ktos usiądzie na przednim blotnikuludek pisze:przesadzacie... tu jest wersja max:
Obrazek
patent do przewożenia najmłodszego do zakupienia w markecie budowlanym
...bo kto sieje wiatr ten zbiera gumofilce...
- eFKa
- Miejscowość: Kasina Wielka
- Motocykl: vn 2000
- VROC: 34926
Mayones4 ja mam 14 letnią córe i nie mogę jej namówić na mała przejazdzkę .
Ostatnio przewiozłem Ją też z 10 m przed domem uzywajac szantażu,bo tak to ni cholery nie wsiądzie,ico tu robić?Pocieszam się tym że kobieta zmienna jest i za jakis czas.........
Ostatnio przewiozłem Ją też z 10 m przed domem uzywajac szantażu,bo tak to ni cholery nie wsiądzie,ico tu robić?Pocieszam się tym że kobieta zmienna jest i za jakis czas.........
...bo kto sieje wiatr ten zbiera gumofilce...
A moja córa do tej pory wygaduje matce, że pierwsza "robiła za plecaczek" jakieś 3 lata temu, miała wtedy 10 lat. Obie z mamą chętnie jeżdżą (czyt. są wożone). Jak pojadę sam to jeszcze opierdziel zbieram. Co lepszeeFKaefka pisze:Mayones4 ja mam 14 letnią córe i nie mogę jej namówić na mała przejazdzkę .
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Mayones
przed chwila wlasnie doznalem olsnienia co by tu zamontowac do przewozenia malych pasazerow typu 6 lat, np stelaz pod sakwy taki z preta chrom zamontowany do gory, kurcze chyba by sie nadal idealnie tylko jakies szybkozlaczki by sie przydaly :-) chyba to nie glupie co, a taki delikwent maly nie bedzie sie po kanapie wiercil
mayones chyba "przekombinowywujesz" z 6-cio latkiem nie powinieneś przekraczać 40 km/h więc usadź go przed sobą i kulaj się powolutku. Każda kontrukcja, którą sobie wydumasz pewnie pomoże ograniczyć ruchy dzieciaka, ale też w sytuacji której nie przewidzisz może przyczynić się do "zwiększenia szkód" (ze tak to lakonicznie nazwę) przemyśl to.
pozdrawiam Darek
pozdrawiam Darek
- Mayones
nie zamierzam z dzieciakiem zapitalac o nie, co do minusow tej idei to musze je przemyslec na pewno sa, poki co taki pomysl na szybko mam, nie chodzi mi o to zeby one wystawaly po pol metra do gory, powiedzmy z 5-10 cm nad siedzenie zeby sie bylo czego trzymac i nieco odgiete na zewn.napewno wtedy ograniczy to otwarcie sakw
- Ruda
- Miejscowość: Maidenhead UK
- Motocykl: BMW F800GT
ten jest uniwersalny tylko cena dość zaporowa http://www.motorcyclearmrest.com/home ale na forum yamahy ktoś dorabiał i tez nieźle podobno sie sprawdzało http://yamaha-dragstar.pl/viewtopic.php ... i&start=20
Vulcana już nie mam ale sentyment pozostał...
http://on2wheelswithlove.com/
http://on2wheelswithlove.com/
- Mayones
o właśnie o takim czymś myślałem dzieki za link Ruda Twoje zdrówko
http://yamaha-dragstar.pl/download.php? ... a983d28c07
myślałem też nad oparciem takim w kształcie półksiężyca, to co mam aktualnie to przede wszystkim za nisko i za małe także trzeba zaoszczędzić coś niecoś i sprawić nowy sissibar.
http://yamaha-dragstar.pl/download.php? ... a983d28c07
myślałem też nad oparciem takim w kształcie półksiężyca, to co mam aktualnie to przede wszystkim za nisko i za małe także trzeba zaoszczędzić coś niecoś i sprawić nowy sissibar.