Nie nie nie, to nie koleiny,
ale aerodynamika to dobry przykład.
Poprosimy kolegoe Mirad-a o podrzucenie kilku wzorów.
wyprzedzanie
- Piękny Marian
- Miejscowość: Kalisz
- Motocykl: vn 900 custom
- VROC: 34573
To jeszcze do tego "dźwięku tłumika" dorzucę propozycje zamontowania trąbki na sprężareczke :P. Naprawdę działa i pomaga niezdecydowanemu kierowcy pomóc w podjęciu decyzji o jazdy swoim pasem ruchy (nie wyprzedzać) dzięki temu my możemy łatwiej to zrobić (tak na poważnie pozwala to uniknąć kolizji bo jak to "ZATRĄBI" to jakby TIR dał po dzwonkach - pokora gwarantowana).jurekawasaki pisze:Ja mam dwie wskazówki tak na początek ,Moto powinno mieć przelotowe kominy co pomaga nam niektóre puszki poskromić .Dalej ,obroty silnika należy utrzymywać w okolicy najwyższego momentu obrotowego co ma wielki wpływ na szybkość manewru wyprzedzania . Jest jeszcze wiele patętów ale o tym to koledzy za chwile na pewno na piszą
Pozdrawiam.
No i przede wszystkim wyprzedamy z głowa a nie "aa uda się"...
Jak nas nie widać to powinno być nas słychać ...Lucas pisze:Nabes, już jeden w ogłoszeniu napisał "fafary" - pamiętasz ?
Tamten to by poraził, dźwiękiem i światłem. Natomiast niepokornym by jeszcze lekko majty przewietrzył błyskiem BOMB
Wracając do tematu, osobiście mam pietra przed koleinami
A co do kolein to pewnie większość ma "pietra" przed nimi...
I ode mnie kilka słów.
Wyprzedzanie tira na dość wąskiej drodze, ostatnio miałem taki przypadek i wypychało mnie do pobocza, w ostatniej chwili odkreciłem gaz i wyskoczyłem przed tira, manewr zaliczyłem,ale strach w oczkach miałem. Pózniej już na spokojnie przemyślałem sytuacje i tak jak koledzy wcześniej napisali, jeśli jest miejsce na bezpieczny manewr to pełen gaz i manewr wykonać zdecydowanie i pewnie, mi tej pewności troche zbrakło
Wyprzedzanie tira na dość wąskiej drodze, ostatnio miałem taki przypadek i wypychało mnie do pobocza, w ostatniej chwili odkreciłem gaz i wyskoczyłem przed tira, manewr zaliczyłem,ale strach w oczkach miałem. Pózniej już na spokojnie przemyślałem sytuacje i tak jak koledzy wcześniej napisali, jeśli jest miejsce na bezpieczny manewr to pełen gaz i manewr wykonać zdecydowanie i pewnie, mi tej pewności troche zbrakło