Wydechy vn 750
-
- Miejscowość: Szczyty
- Motocykl: drag star 1100
- VROC: 0
Wydechy vn 750
Koledzy mam pytanie, zastanawiam się nad swoimi oryginalnymi wydechami w moim 750, pragnę coś zrobić z głosem bo wydaje mi się nieco mdły. Co myślicie o wyrzuceniu puszki łączącej wydechy. Wiem że po jej demontażu trzeba zmienić nieco skład mieszanki, ale chodzi mi o sam głos, czy zmieni się na lepsze Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć to będę wdzięczny, mile slyszany jakiś filmik
Bo liczy się droga, nie cel.
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
na pustych chodzi tak: https://www.youtube.com/watch?v=dmQkMvRdbrk
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
- Brein
Dźwięk się zmieni... Sądzę, że jedyną słuszną odpowiedź uzyskasz po dokonaniu tej operacji.SAJMON84 pisze:Chodzi mi oto jak bedzie chodził po nawierceniu kilku dziur w tylnej ściance
Pozdrawiam
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
W temacie zbiorczym o tłumikach masz moich przygód kilka :-D zakończyło się na założeniu pustych tlumikow. Jednak zastąpienie puszki kolankami z rur bardzo "poprawia " dźwięk
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
- Brein
Spóźniłeś się bo ten układ wydechowy sprzedałem w zeszłym roku. Jak brzmią obecne tłumiki przelotowe przekonasz się wkrótceRav pisze:Brein, rewelacja, też tak chce, moich nawierconych nie można porównywać.
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Panowie przewierciłem ściankę tą na końcu przy wystającej rurce. Po 5 otworów fi 10.
Dźwięk się poprawił ale:
1. Po przewierceniu gdy wiertło przeszło za jakieś następne (około 5cm) napotkałem przeszkode. Czy to jakaś następna ściana czy przegroda? wiercić dalej?
2. Czy średnica fi 10 styknie? czy większa średnica?
Dziękuję
Dźwięk się poprawił ale:
1. Po przewierceniu gdy wiertło przeszło za jakieś następne (około 5cm) napotkałem przeszkode. Czy to jakaś następna ściana czy przegroda? wiercić dalej?
2. Czy średnica fi 10 styknie? czy większa średnica?
Dziękuję
-
- Miejscowość: Szczyty
- Motocykl: drag star 1100
- VROC: 0
Panowie jeśli macie nie wiercone końcówki to na miłość B... nie kaleczcie ich, szukam takich od roku i lipa. Aby głosik był piękny to trzeba wyrzucić puszkę rezonansu i oryginał tłumiki, piękny głosik. Ja puche wywaliłem ale niestety tłumiki puste jak rury fi 10 no i niestety troszkę glośno. Jak by co to chętnie wymienię swoje na oryginały.
Bo liczy się droga, nie cel.