vn 750 trzęsie po wyżej 95km/h
-
- Miejscowość: Szczyty
- Motocykl: drag star 1100
- VROC: 0
vn 750 trzęsie po wyżej 95km/h
Witam koledzy może ktoś mi podpowie jaka może być przyczyna w moim vn750 po przekroczeniu 95km/h wszystko strasznie drży, co prawda nie jestem zwolennikiem szybkiej jazdy ale podczas ostatniego wypadu ekipa troszkę pędziła, a ja za nimi myślałem że mój sprzęd cały się porozkręca od wibracji. Podejrzewam silnik bo jak wcisłem sprzęgło to wszystko ustało. Sinenbloki są nowe więc brak mi pomysłu. Może ktoś przerabiał taki temat.
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2014 przez Sztandar, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo liczy się droga, nie cel.
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Chyba jednak nie opony ponieważ......Kristofer pisze:raczej stawial bym na oponki
Sztanderar, a na postoju po dodaniu gazu nie wyczuwasz jakiś anomalii i zwiększonych wibracjiSztanderar pisze:Podejrzewam silnik bo jak wcisłem sprzęgło to wszystko ustało.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
- Kristofer
- Miejscowość: Myszków
- Motocykl: Honda Goldwing
może jak nacisnoł klamke to prędkość spadłaChyba jednak nie opony ponieważ......
Sztanderar napisał/a:
Podejrzewam silnik bo jak wcisłem sprzęgło to wszystko ustało.
jak by to były wibracje od silnika to i na postoju by wpadał w wibracje po dodaniu gazu
trzeba go pogonić powyżej 120km/h nie wyważone koła albo zależałe po zimie największe wibracje wpadaja w przedziale od 80 do 120 km/h ale to tylko moje skromne zdanie
-
- Miejscowość: Szczyty
- Motocykl: drag star 1100
Na postoju silniczek chodzi idealnie wkręca się na obroty i nie czuć aby coś drżało, co do opon to raczej nie bo zaczyna drżeć przy 95km ciągnę go do 120km wszystko tak drży że nie można wysiedzieć , wciskam klamkę i cisza wszystko ustaje choć na liczniku 110km. Zastanawiam się nad sinenblokami silnika co prawda są nowe ale nie wiem czy nie dociągnołem szpilek za mocno, czy ma to jakieś znaczenie. Jeśli chodzi o wałek balansu to na 100% złożony dobrze, gumeczki nowe[z serwisu kws]
Bo liczy się droga, nie cel.