vn750 problem z odpalaniem

Awatar użytkownika
wojtas30vn
Miejscowość: Przemyśl
Motocykl: Kawasaki VN 750
VROC: 0

vn750 problem z odpalaniem

Post autor: wojtas30vn » wt sie 06, 2013

Witam ponownie
Mam problem z odpaleniem moto a tym bardziej dziwne jest to ze jak juz mi sie uda odpalić po ciężkich trudach moto działa jak należy nie ma sie do czego przyczepić ja go zgasze i od razu chce zapalić to na dotyk zapali ale jak postoi z 10 min znowu ciężko go odpalić i juz glupieje o co chodzi swiece nowe itp
Jestem przed wymianą pierścieni bo bierze mi duuzo oleju i ktos mi mówił ze nie ma dobrego ciśnienia na tlokach i tak moze byc problem z odpaleniem help :)[/code]

Awatar użytkownika
Wojtek34
Miejscowość: Bledzew - Lubuskie
Motocykl: VN750 92'

Post autor: Wojtek34 » wt sie 06, 2013

Miałem podobne objawy, ale tylko na gorącym silniku. Winny był przede wszystkim rozrusznik. Poszukaj na forum było sporo o kłopotach z odpalaniem i o tym jak temu zaradzić :)
"Odkręcam gaz i znikam stąd, jestem wolny"

Sztandar
Miejscowość: Szczyty
Motocykl: drag star 1100

Post autor: Sztandar » wt sie 06, 2013

Czy ta nie możność odpalenia wynikła tak sama z siebie, czy może po jakiejś naprawie, ja miałem taki sam problem po wymianie obudowy alternatora. Okazalo się że winne były impulsatory, a dokladnie ich ustawienie.
Bo liczy się droga, nie cel.

SAJMON84
Miejscowość: rymań
Motocykl: vulcan 750

Post autor: SAJMON84 » śr sie 07, 2013

ja obstawiam gaźniki. Miałem u siebie to samo. Zimny palił na dotyk, goracy też na dotyk,
ale jak postał dokładnie z 10 minut zapalał za drugim razem. Dziwne to było bo do końca trzymał równo obroty, nie kopcił itd. Winne było paliwo. Ostatnio tankowałem na różnych stacjach za każdym razem. Od tygodnia tankuje na jednej co wcześniej i problem znikł. oby.

Kolego Sztanderar piszesz o impulsatorach. Opisz co to za "ustrojstwo" na jakiej zasadzie działa i jak się to robi od strony technicznej. Silnik trzeba wywalać?
dzieki!!!!

ODPOWIEDZ