Witam musze kupic aku bo mój padl ząb czasu go zjadł i zastanawiam się nad Yausa i JMT żelowe czy nie ?
Pozdr...
jaki akumulator ?
- wojtas30vn
- Miejscowość: Przemyśl
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
Polecam Tobie Yuasa tradycyjny kwasowy. Mam już trzeci w trzecim motorku i bangla jak trzeba. Osobiście nie wierzę w te żelowe ale nie mam nic przeciwko wiadomo technika idzie na przód. Yuaska jest trochę droższa ale jakość i spokój warty tych paru groszy. Napisz do Zeusa a załatwi Ci oryginał bo jest dużo podrabianych aku na allegro.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
--
- Bystry
- Miejscowość: Gliwice
- Motocykl: z wysoką kierownicą ;)
- VROC: 0
Przez 8 lat pracowałem w akumulatorach. Nie będę się rozpisywał na temat marek, ale zaznaczam tylko, żeby kolega nie mylił akumulatorów żelowych z AGM (kwasowo - ołowiowy z wiązanym elektrolitem. Oznaczony w kodzie literkami TX np. YTX14-BS) Oczywiście w kodzie literka Y oznacza fabrykę, więc jeśli będzie wybierać między Yuasą YTX...... lub MotoPower YTX..... i BAT YTX...... to one wszystkie są z jednej fabryki Pozdro!
Kawa jak Vulcan gorrrrąca :-)