jaki akumulator ?

Awatar użytkownika
wojtas30vn
Miejscowość: Przemyśl
Motocykl: Kawasaki VN 750
VROC: 0

jaki akumulator ?

Post autor: wojtas30vn » pn paź 21, 2013

Witam musze kupic aku bo mój padl ząb czasu go zjadł i zastanawiam się nad Yausa i JMT żelowe czy nie ?
Pozdr...

Grześ
Miejscowość: Mosina
Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
VROC: 35561

Post autor: Grześ » wt paź 22, 2013

Polecam Tobie Yuasa tradycyjny kwasowy. Mam już trzeci w trzecim motorku i bangla jak trzeba. Osobiście nie wierzę w te żelowe ale nie mam nic przeciwko wiadomo technika idzie na przód. Yuaska jest trochę droższa ale jakość i spokój warty tych paru groszy. Napisz do Zeusa a załatwi Ci oryginał bo jest dużo podrabianych aku na allegro.
Pozdrawiam :ok:
--

Awatar użytkownika
Bystry
Miejscowość: Gliwice
Motocykl: z wysoką kierownicą ;)

Post autor: Bystry » śr paź 23, 2013

Przez 8 lat pracowałem w akumulatorach. Nie będę się rozpisywał na temat marek, ale zaznaczam tylko, żeby kolega nie mylił akumulatorów żelowych z AGM (kwasowo - ołowiowy z wiązanym elektrolitem. Oznaczony w kodzie literkami TX np. YTX14-BS) Oczywiście w kodzie literka Y oznacza fabrykę, więc jeśli będzie wybierać między Yuasą YTX...... lub MotoPower YTX..... i BAT YTX...... to one wszystkie są z jednej fabryki :) Pozdro!
Kawa jak Vulcan gorrrrąca :-)

Grześ
Miejscowość: Mosina
Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
VROC: 35561

Post autor: Grześ » śr paź 23, 2013

Cenna uwaga dzięki . Zapamiętam! :ok:
--

Awatar użytkownika
Pantani
Miejscowość: Ożarów Maz
Motocykl: f650gs twin

Post autor: Pantani » śr paź 23, 2013

Bystry pisze: Oczywiście w kodzie literka Y oznacza fabrykę, więc jeśli będzie wybierać między Yuasą YTX...... lub MotoPower YTX..... i BAT YTX...... to one wszystkie są z jednej fabryki :) Pozdro!
??? jakoś mi się nie chce wierzyć w to "Y", masz coś na potwierdzenie tej wiedzy.

ODPOWIEDZ