Vn 750 nie gasnie kontrolka oleju
Vn 750 nie gasnie kontrolka oleju
witam koledzy od 2 lat mam Vn 750 , w zeszłym tygodniu po zimie odpaliłem go i po chwili zapaliła mi się kontrolka oleju i nie gasnie juz cały czas co to może byc? poziom oleju o.k. w serwisie powiedzieli że może poszła pompa oleju , bo podobno lubią w nich się zacinać po dłuższym postoju , proszę o poradę mechaników
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
czujnik niestety po włożeniu do drugiego motocykla jest ok więc wszystko wskazuje na pompe oleju , czy ktoś już robił coś takiego? jakie są koszty? może możecie polecić jakiegoś dobrego mechanika w zachodniopomorskiem bądź lubuskiem , podobno trzeba cały silnik wyciągac i rozbierać żeby to wymienić tak mówił serwis , w Gorzowie zaśpiewali ok 2000 za saqmą robociznę , może ma ktoś silnik na sprzedaż w bdb stanie
-
- Miejscowość: przemyśl
- Motocykl: vn750
- VROC: 0
Witam hmm jestem po kapitalnym remoncie silnika miałem wymienic tylko pierścienie ale okazalo sie ze wiele elementow jest juz zuzyte i do wymiany miedzy innymi łancuszek pompy koszt naprawy 1200 sama robocizna czesci hmm ok 3000 ale wymoeniałem tłoki pierscienie łancuszki alternator i wiele oringów łożysk itp wiec jak znajdziesz kogos do sprawdzenia pompy oleju to musi cały silnik rozebrac a w tedy szystko lepiej pomierzyc i zrobic co trzeba żeby do temetu nie wracac ja juz zrobilem 1500 km i chyba dotarlem cylindry z tłokami a vulcan odrzył chodzi pięknie i nie załuje wydanej kasy po prostu operacja sie udała co do uzywanego silnika to nigdy nie wiesz co kupisz moze byc gorszy od tego co masz a wydasz ok 2000 moim zdaniem bezsens