demontarz zegarów
-
- Miejscowość: Dubidze
- Motocykl: Było honda rebel 125 Jest VN750 bestia
- VROC: 0
demontarz zegarów
Witam kolegów mam taki problem iż linka jest dobra a nie chodzi mi prędkościomierz,
zastanawiam się jak wykręcić ten zegar i się dostać do środka kubek odkręciłem jedną śrubką, ale nie mogę ściągnąć kubka bo blokuje uchwyt.Ma ktoś jakiś pomysł?
zastanawiam się jak wykręcić ten zegar i się dostać do środka kubek odkręciłem jedną śrubką, ale nie mogę ściągnąć kubka bo blokuje uchwyt.Ma ktoś jakiś pomysł?
Jedz powoli ale zawsze do celu
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
Do zegarów się nie dostaniesz, chyb że zdemontujesz pierścień aluminiowy ale wtedy już nie złożysz jak się należy. licznik mało kiedy pada jestem za linką (wykręć ją od ślimaka i licznika, wyciągnij i zobacz w jakim jest stanie) albo ślimak (ale to też rzadko się zdarza zdemontuj i sprawdź), najczęściej psuje się koronka w feldze, sprawdź ona jest najtańsza bo oryginał można kupić nowy do 50 zeta.
P.S. jeżeli potrzebujesz licznik lub ślimak i nawet koronkę to pisz na PW
P.S. jeżeli potrzebujesz licznik lub ślimak i nawet koronkę to pisz na PW
Witam. Jestem świeżym posiadaczem VN 750, i miałem ten sam problem z prędkościomierzem, a przyczyną było dostanie się smaru na część która wygłąda jak kaptórek i po wyczyszczeniu prędkościomierz działa Niestety trzeba zdjąć ten pierścień delikatnie go pdważając śrubokrętem i miałem jeszcze problem z pokrętłem zerowania licznika, ale jakoś się udało.
Kiedyś- Komar, Jawka, WFM, WSK, Jawa 350 ts, MZ ts 150, obecnie VN 750, a w przyszłości
Tomek
Tomek