Witam serdecznie
Mam problem z przednimi hamulcami! Dokładnie chodzi o to że ich skuteczność nie jest zadowalająca.
Na nowy sezon wymieniłem przewody hamulcowe, na przewody w stalowym oplocie, płyn hamulcowy wymieniony, pominięty trójnik w układzie, układ odpowietrzony, nowe klocki, a jednak mam wrażenie że słabo to wszystko hamuje.
Ja obstawiam klocki hamulcowe, są nowe!!! Organiczne z włóknami węglowymi!
Teraz pytanie do Was moi koledzy, czy te klocki są odpowiednie do tego motocykla VN750 ?
Czy powinienem je wymienić na inny rodzaj, może metaliczne??? Ale słyszałem że szybko zużywają tarcze hamulcowe?!
Może ktoś próbował wymiany samych zacisków na zaciski z innego moto, no i jakiego???
Czekam na wszelkie informacje, porady i spostrzeżenia
VN 750 słabe hamulce przód
- kerdmann
- Miejscowość: Reda-pomorskie
- Motocykl: vulcan vn750
- VROC: 0
VN 750 słabe hamulce przód
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- kerdmann
- Miejscowość: Reda-pomorskie
- Motocykl: vulcan vn750
- VROC: 0
Temat zamknięty!!!
Faktycznie odpowietrzanie pomogło! Bardzo się zdziwiłem, ponieważ myślałem że ostatnio odpowietrzyłem wszystko jak trzeba. Bawiłem się z tym przez jakieś pół godzinki i przelałem sporo płynu hamulcowego, jednak po dłuższej chwili pojawiło się kilka pęcherzyków ku mojemu zdziwieniu heheeh
Od tej pory jest odczuwalna poprawa hamowania, moto swoje waży i lepiej nie będzie! Najważniejsze że jest lepiej niż było!
Dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam
Faktycznie odpowietrzanie pomogło! Bardzo się zdziwiłem, ponieważ myślałem że ostatnio odpowietrzyłem wszystko jak trzeba. Bawiłem się z tym przez jakieś pół godzinki i przelałem sporo płynu hamulcowego, jednak po dłuższej chwili pojawiło się kilka pęcherzyków ku mojemu zdziwieniu heheeh
Od tej pory jest odczuwalna poprawa hamowania, moto swoje waży i lepiej nie będzie! Najważniejsze że jest lepiej niż było!
Dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.