VN750 - na co uważać
VN750 - na co uważać
Witam wszystkich,
mam nadzieję stać się niebawem szczęśliwym posiadaczem vn750. Chciałbym w momencie zakupu być świadom przynajmniej większości prac jakie będą mnie czekały - stąd pytanie: na co zwracać uwagę, aby nie być zaskoczonym po przejechaniu 200km? Zdążyłem zorientować się, że kończący się rozrząd słychać szczególnie podczas jednostajnej jazdy. Jakie są jeszcze 'typowe' słabe punkty i jak je przy oględzinach wykryć? Słyszałem też o modyfikacjach technicznych w kolejnych latach produkcji - jaki rocznik jest najbardziej przełomowy w tym względzie?
mam nadzieję stać się niebawem szczęśliwym posiadaczem vn750. Chciałbym w momencie zakupu być świadom przynajmniej większości prac jakie będą mnie czekały - stąd pytanie: na co zwracać uwagę, aby nie być zaskoczonym po przejechaniu 200km? Zdążyłem zorientować się, że kończący się rozrząd słychać szczególnie podczas jednostajnej jazdy. Jakie są jeszcze 'typowe' słabe punkty i jak je przy oględzinach wykryć? Słyszałem też o modyfikacjach technicznych w kolejnych latach produkcji - jaki rocznik jest najbardziej przełomowy w tym względzie?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Jeśli będziesz miał możliwość to weź ze sobą miernik i pomierz napięcie i prad na altku i regulatorze napięcia. Altek pływa w oleju i przy przegrzaniu silnika potrafi sie zjarać. Ma 3 obwody i zdarza się że spali się np tylko jeden - wtedy niby wszystko działa ale altek nie ładuje w pełni. Szczegóły znajdziesz w serwisówce (jak chcesz to jest do ściągnięcia na miom chomiku).
Co do motocykla Piotra - też polecam. Masz sprzęt z wiarygodnego źródła.
Co do motocykla Piotra - też polecam. Masz sprzęt z wiarygodnego źródła.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438