Odzielne wydechy
Odzielne wydechy
Witam,
szukałem na forum informacji lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Od niedawna posiadam vn750 (więc jeśli to pytanie jest banalne i się ośmieszę - to wszystkich przepraszam) i zastanawiam się czy mogę przerobić wydech na oddzielne nie połączone rury na każdy gar.
W oryginale łączą się one kolektorem centralnym lub po modyfikacjach widziałem łączenie zwykłą rurą.
proszę o podpowiedzi
szukałem na forum informacji lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Od niedawna posiadam vn750 (więc jeśli to pytanie jest banalne i się ośmieszę - to wszystkich przepraszam) i zastanawiam się czy mogę przerobić wydech na oddzielne nie połączone rury na każdy gar.
W oryginale łączą się one kolektorem centralnym lub po modyfikacjach widziałem łączenie zwykłą rurą.
proszę o podpowiedzi
w vn 900 w oryginalnym tłumikach jest także rurka lącząca oba wydechy.KamPad pisze:Czyli nie potrzeba żadnych specjalnych modyfikacji? To po co rury są połączone?
Ja obecnie mam aksesoryjne i tego połączenia nie ma. Zmiany na + czy - dupohamownia nie czuje.
Natomiast powodem może być utrzymanie właściwego ciśnienia gazów wylotowych - spalin.
Dobranie odpowiedniego ciśnienia ma wpływ na osiągi silnika. Zbytnie rozprężenie znacząco pogorszy parametry pracy.