VN 750 ODPOWIETRZENIE SILNIKA WYPLUWAJĄCY OLEJ
-
- Miejscowość: Siemianowice śląskie
- Motocykl: vn 750
- VROC: 0
VN 750 ODPOWIETRZENIE SILNIKA WYPLUWAJĄCY OLEJ
Witam Kolegów.Mam bardzo nietypowy problem borykam się z nim od czasów zakupu ,mianowicie po przekroczeniu magicznych 5-tyśięcy obrotów zaczyna wywalać odmą olej do gażników do tego stopnia że mam go nawet na spodniach,i może tak wywalac do ostatniej kropli która jeszcze pozostała w silniku ,nie mam pojęcia czym jest to spowodowane, silnik wyciągałem i rozbierałem już sześć razy przy okazji wymieniłem kasatory , pierścienie łańcuchy rozrządu.przejżałem rozkładówki w celu poszukiwania brakujących części ale nic nie brakuje .Nie mam już głowy co zrobić i jak .POMOCY
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- VROC: 0
- mariusz.janik
- Motocykl:
Re: VN 750 ODPOWIETRZENIE SILNIKA WYPLUWAJĄCY OLEJ
Dzisiaj mojego ojca spotkała podobna przygoda. Wiadomo co było przyczyną? Pierścienie poszły?
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: VN2000
Re: VN 750 ODPOWIETRZENIE SILNIKA WYPLUWAJĄCY OLEJ
Co masz na myśli pisząc o znacznej dekompresji w układzie korbowym? Ciśnienie sprężania mierzy się manometrem wkręconym w otwór świecy przy pełnym otwarciu gaźników. Przerwa na zamku pierścienia jakieś tam 0,8mm nie może być przyczyną znacznego ubytku kompresji. Stan prowadnic zaworowych, trzonków zaworowych i uszczelniaczy zaworowych sprawdzałeś?. Czy silnik dymi jak go traktujesz tymi obrotami powyżej 5000? Jeśli niedawno wymieniałeś pierścienie tłokowe to trzeba im dać czas (kilkaset kilometrów do przejechania) żeby się właściwie dotarły. Założenie nowych pierścieni
przy zużytym cylindrze (nie trzyma średnicy na całej wysokości i na całym obwodzie) to strata pieniędzy bo nigdy się nie dotrą i nie będą uszczelniać komory spalania.
przy zużytym cylindrze (nie trzyma średnicy na całej wysokości i na całym obwodzie) to strata pieniędzy bo nigdy się nie dotrą i nie będą uszczelniać komory spalania.