VN 750 strzela przy zejściu z obrotów
-
- Miejscowość: MIEDZIANA GÓRA
- Motocykl: KAWASAKI vulkan vn15
- VROC: 0
VN 750 strzela przy zejściu z obrotów
Proszę koledzy o poradę Moto odpala bez problemowo po rozgrzaniu wkręca się prawidłowo ruwnomiernie na obroty ,ale przy zejściu z obrotów szczela ( co prawda nie mocno ) w rure z przedniego cylindra . Były regulowane gażniki .Moje pytanie brzmi czy jest to normalne bo gdzieś się doczytałem na forum naszym że wvlkany tak mają czy jednak trzeba jeszcze coś z tym zrobić Nie ukrywam że jest to dość denerwujące acz kolwiek zastanawiające bo z tylnego nie strzela
KARUZO 8
To można powiedzieć , że normalne przy gażnikowych silnikach , bo to dopala się nie spalona na tłokach mieszanka , która zostaje wypchnięta przez zawory wydechowe i zapala się w rozrzażonych elementach tłumika w momencie zamknięcia przepustnicy . Jest to zbyt bogata mieszanka na przednim cylindrze - możesz spróbować dać więcej powietrza na tym gażniku śrubą regulacyjną od powietrza , ale ostrożnie - reguluj po 1/4 obrotu - odkręcając dajesz więcej powietrza , powinno się poprawić .
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Re: VN 750 strzela przy zejściu z obrotów
A wydechy masz fabryczne, czy było coś robioneKARUZO8 pisze:Proszę koledzy o poradę Moto odpala bez problemowo po rozgrzaniu wkręca się prawidłowo ruwnomiernie na obroty ,ale przy zejściu z obrotów szczela ( co prawda nie mocno ) w rure z przedniego cylindra . Były regulowane gażniki .Moje pytanie brzmi czy jest to normalne bo gdzieś się doczytałem na forum naszym że wvlkany tak mają czy jednak trzeba jeszcze coś z tym zrobić Nie ukrywam że jest to dość denerwujące acz kolwiek zastanawiające bo z tylnego nie strzela
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Jak 750 nie strzela to znak, że coś jest nie tak...
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
-
- Miejscowość: MIEDZIANA GÓRA
- Motocykl: KAWASAKI vulkan vn15
- VROC: 0
Witam koledzy po czterodniowej nieobecności na forum i dziękuję myślę za wyczerpujące odpowiedzi .Wydechy są oryginalne nie wypatroszone w środku acz kolwiek głośniwjsze znajdujące się po jednej stronie moto. nie jak standardowo po obu niemniej jednak pokuszę się o drobne przeregulowanie tego przedniego gażnika o efektach napiszę DZIĘKUJE BARDZO KOLEDZY..
KARUZO 8