Glupota ludzka

Kowaljl
Miejscowość: Radom
Motocykl: VN 750
VROC: 0

Glupota ludzka

Post autor: Kowaljl » wt cze 30, 2015

WItam
Zdjete mam amortyzatory tyl i czekam na regeneracje. Poszedlem na parking z szwagrem odpalilem maszyne zeby silnik pochodzil, a on wsiadl i przejechal kilka metrow. Silnik zgasl. Bylem w samochodzie nie zdarzylem zareagowac, zgasl mu bo opona tarła o blotnik. Nie dalo sie go przepchac w tyl wiec musialem zrobic moze 10 metrow koło zeby wrocil na miejsce. Dojechałem ale nie do konca bo kolo przestalo sie krecic. Co moglo sie stac? Właczam silnik wrzucam bieg i nic sie nie dzieje silnik chodzi jak na luzie. Co moglo sie stac ? Ukrecony wał czy cos z sprzeglem? Jestem przerazony bo początek wakacji, niewiem czy zabić szwagra czy zrobić cos innego. Dramat Panowie, prosze o pomoc.

kopkrzy
Miejscowość: W-wa
Motocykl: Vulcan 750
VROC: 0

Post autor: kopkrzy » wt cze 30, 2015

Co się mogło stać to nie mam pomysłu ale zacząłbym od sprawdzenia czy wałek napędowy się obraca (odciągnąć gumową osłonkę przy przekładni kątowej i zobaczyć). Jak się obraca to poszło coś w tylnym dyferencjale, natomiast jak się nie obraca to zacząłbym od przekładni kątowej, bo ktoś chyba ostatnio opisywał jak mu w trasie poleciała i miał identyczny objaw (silnik chodził a koła nie napędzał).
Generalnie łącze się w bólu bo też miałem zaplanowaną na ten tydzień fajną trasę motongiem a po wymianie altka olejem leje a dodatkowo strzelił focha i chodzi na jednym garze :rant:

Pustelnik
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
VROC: 35092

Post autor: Pustelnik » wt cze 30, 2015

Sprawdź czy wał nie wyskoczył Ci z któregoś wieloklinu (przy dyfrze i przy silniku).
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R

Awatar użytkownika
Kristof_if
Miejscowość: Lubomia
Motocykl: HD FLHTK103,Honda Transalp,Cx500,był VN 1500
VROC: 37033

Post autor: Kristof_if » śr lip 01, 2015

Dokładnie na pewno wyskoczył z wieloklinu podczas zakładania amorów sam wskoczy z powrotem
Kriss.
Live to ride,ride to live.

ODPOWIEDZ