Opiłki na filtrze siatkowym.
-
- Motocykl: Kawasaki vn 750
Opiłki na filtrze siatkowym.
Dzis pierwszy raz wymieniałem olej silnikowy. Na filtrze siatkowym bylo troche metalowych opiłków. Czy to swiadczy o czyms złym? O zużyciu silnika?
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Re: Opiłki na filtrze siatkowym.
pierwszy raz w ogóle, czy Ty pierwszy raz zmieniałeś olej? Jeśli to pierwsza wymiana w tym motocyklu to to jest normalne. Jeśli motocykl ma kilka lat to bym się zastanawiał
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
-
- Motocykl: Kawasaki vn 750
Pierwszy raz ja zmieniałem. Motocykl juz leciwy,2001 rok. Nie byly to jakies wielkie opilki ,ani tez duzo ich bardzo nie bylo. Jednak byly.
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
może być z wielu elementów... jak nie ma strasznie dużo i są bardzo drobne, a silnik działa bez problemu to bym się nie martwił. Po takim czasie to normalne. Przez tyle lat z samego odkręcania korka wlewowego oleju i śruby od spuszczania oleju mogło się "naskrobać" coś z gwintów do środka.
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
Opiłki metalu w oleju to jest nic dobrego. Może to być pierwsza oznaka zużytych panewek korbowych.
Jakiego koloru są te opiłki?