Jakiś miesiąc temu nabyłem 750-tkę okazało się że działa choć szykowałem się na jakiś remoncik.
Więc tym jeżdżę a kupiłem drugiego do remontu
Robię to z dwóch powodów
1 Jesteście bardzo pomocni
2 Jak się coś naprawi a nie wyrzuci to cieszy

Nie chcę chromować. Stan moich weteranów ma być jak najbardziej zbliżony do stanu z lat sześćdziesiątych. Błyszczące super lakierem, szkiełkowanym silnikiem i bębnami, chromami na szprychach i innych metalowych części, to nie mój ideał weterana. One nigdy tak nie wyglądały choćby z powodu innych lakierów i warunków w jakich były produkowane. Kawałek pokazywał WFM która była pomalowana bez podkładu.
Dzięki
Altek do wymiany, pare rzeczy zrobił poprzedni właściciel tj wymienił napinacze i regulator napięcia. Jest troche części połamanych ale to powymieniam. Ale bak rdzewieje od środka i zastanawiam się czy są jakieś specyfiki które sobie z tym poradzą. Poza tym lakier zniszczony. Będę próbował spolerować. Jeśli się nie uda to nowy lakier.Wielebny Bolo pisze: ↑czw kwie 29, 2021He, he, właśnie przygotowuję się do garażowego cynkowania szprych 60 letniej Pannonii.
Bartegm, daj więcej szczegółów wyjściowych, tz. w jaki stanie masz to drugie żelastwo, co chcesz/trzeba będzie zrobić itp.