sprzęgło vn750
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 33614
sprzęgło vn750
Powitac mam jeszce jedno pytanko:)
szykuje mi sie wymiana sprzegla w moim VN750, powiedzcie czy wymieniac oprocz tarcz, przekladki i sprezyny??
Chcialbym kupic powoli czesci...Czy lepiej moze zaczekac na opinie mechanika??
szykuje mi sie wymiana sprzegla w moim VN750, powiedzcie czy wymieniac oprocz tarcz, przekladki i sprezyny??
Ostatnio zmieniony wt mar 01, 2011 przez mlody1972, łącznie zmieniany 1 raz.
mlody1972
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
Re: sprzęgło vn750
Nie wiem jaki masz przebieg ale to nie musi być sprzęgło, że to może być wina oleju to już na forum dużo się pisało, ja pierwsze rozebrał bym je ze względu na to że mogą być to koszykowe podkładki które już się wyrobiły a sprężyna już nie dociska bo ma za daleko. Przebieg w granicach 60 tys. nie kwalifikuje sprzęgła do wymiany chyba że ktoś jeździł jak pupa i je przyjarał.mlody1972 pisze:Powitac mam jeszce jedno pytanko:)
Koszt to
ok. 170 zł tarcze
ok. 50 zł sprężyny
ok. 5 zł podkładki za sztukę w serwisie
-
Dzieki Tiszo..przebieg moge Vulkanika to jakies 37 tysiecy, przed wymiana oleju zaczely sie te dolegliwosci i na zimnym jest ok a po rozgrzaniu silnika makabra ale tak od 90km/h jak nagle chce przyspieszyc, objawy pozostaly po wymianie oleju:)
To nic i tak musi trafic do mechaniora:):) obejzy to bedzie wiadomo i ta musze regulacje przeprowadzic gaźników.
Raz jeszce dziekuje..Pozdrawiam:)
To nic i tak musi trafic do mechaniora:):) obejzy to bedzie wiadomo i ta musze regulacje przeprowadzic gaźników.
mlody1972
- Tiszo
- Miejscowość: Stary Dybów
- Motocykl: VN 2000
- VROC: 32243
To kolego jest pewno wina oleju. Jaki olej zastosowałeś ?mlody1972 pisze:Dzieki Tiszo..przebieg moge Vulkanika to jakies 37 tysiecy, przed wymiana oleju zaczely sie te dolegliwosci i na zimnym jest ok a po rozgrzaniu silnika makabra ale tak od 90km/h jak nagle chce przyspieszyc, objawy pozostaly po wymianie oleju:)
Przy tym przebiegu jest to nie możliwe żeby sprzęgło siadło
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Spróbuj zalać Belrayem u Andrewa pomogło i jest OK.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
-
Hej dzieki za podpowiedzi:):)
Mam jeszce niby duzo czasu ale on nieublagalne biegnie w zastraszajacym tempie do rozpoczecia sezonu:))
A powiedzcie mi taka rzecz: wczoraj spuscilem paliwko z gaznika, na dole taka dyyszka, chialem zobaczyc czy nie ma jakiegos syfu.
Potem odpalilem i mialem chmure dymu, odpalil jakby go zalewalo lub mial za malo paliwka, ciezko sie wkrecal na obroty. Myslicie ze to wina gaznikow??
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 ]
Temat zamykam bo moj spzrecik poszedl do serwisu..zobacze co tam wynajdą:):)
Mam jeszce niby duzo czasu ale on nieublagalne biegnie w zastraszajacym tempie do rozpoczecia sezonu:))
A powiedzcie mi taka rzecz: wczoraj spuscilem paliwko z gaznika, na dole taka dyyszka, chialem zobaczyc czy nie ma jakiegos syfu.
Potem odpalilem i mialem chmure dymu, odpalil jakby go zalewalo lub mial za malo paliwka, ciezko sie wkrecal na obroty. Myslicie ze to wina gaznikow??
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 ]
Temat zamykam bo moj spzrecik poszedl do serwisu..zobacze co tam wynajdą:):)
mlody1972