witam serdecznie, jestem nowym członkiem forum a więc może powtórzę pytanie...
kupiłem okazyjnie vn 700 motocykl przyjechał z usa bez płynów
znalazłem informacje ze wchodzi do niego 4 l. oleju
ale na każdym z cylindrów sĄ jeszcze korki wlewu i spustu oleju o przy nich napis 0.699ml
CZY DO CYLINDRÓW WLEWAĆ DODATKOWY OLEJ ZGODNIE Z NAPISEM JEŻELI TAK TO JAKI??? (TEN SAM CO DO SILNIKA?????)
PROSZĘ O POMOC
vn 700
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Witaj...........
Kolego , a czy przypadkiem nie pomyliła Ci się pojemność skokowa jaka jest "wybita" na silniku?
U mnie w opisywanym przez Ciebie miejscu znajduje się napis 0,748L natomiast na pokrywie alternatora masz wybity napis 4,0L.
Wg mojej skromnej wiedzy są tylko dwie śruby spustowe oleju. Jedna od dołu silnika druga z boku silnika wraz sitkiem - filtrem wstępnym oleju. Może pomyliłeś śruby do spuszczania płynu chłodzącego bloków silnika.
W każdym bądź razie do kompletnie "suchego" silnika wlewasz 4L a bez wymiany filtra (jeżeli zachodzi taka potrzeba) wlewasz 3,6L.
Kolego , a czy przypadkiem nie pomyliła Ci się pojemność skokowa jaka jest "wybita" na silniku?
U mnie w opisywanym przez Ciebie miejscu znajduje się napis 0,748L natomiast na pokrywie alternatora masz wybity napis 4,0L.
Wg mojej skromnej wiedzy są tylko dwie śruby spustowe oleju. Jedna od dołu silnika druga z boku silnika wraz sitkiem - filtrem wstępnym oleju. Może pomyliłeś śruby do spuszczania płynu chłodzącego bloków silnika.
W każdym bądź razie do kompletnie "suchego" silnika wlewasz 4L a bez wymiany filtra (jeżeli zachodzi taka potrzeba) wlewasz 3,6L.
Tak jak pisze Piotr_Classic - na blokach cylindrów masz wybita pojemność skokową. Olej wlewa się tylko w jedno miejsce czyli do miski olejowej poprzez korek po lewej stronie obok którego masz wybite 4l i oznaczenie oleju 10W40.
Jak chcesz serwisówkę to daj znać na priv. Myślę że pomoże Ci ona trochę poznać motocykl. Jakbyś miał dodatkowe pytania to szukaj, pytaj etc. Tu na forum zawsze chętnie Ci pomożemy - w końcu każdy kiedyś zaczynał
Jak chcesz serwisówkę to daj znać na priv. Myślę że pomoże Ci ona trochę poznać motocykl. Jakbyś miał dodatkowe pytania to szukaj, pytaj etc. Tu na forum zawsze chętnie Ci pomożemy - w końcu każdy kiedyś zaczynał
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III