vn 700

Lukasz85
Miejscowość: Grudziądz
Motocykl: vn700 US
VROC: 0

vn 700

Post autor: Lukasz85 » wt kwie 24, 2012

witam serdecznie, jestem nowym członkiem forum a więc może powtórzę pytanie...
kupiłem okazyjnie vn 700 motocykl przyjechał z usa bez płynów
znalazłem informacje ze wchodzi do niego 4 l. oleju
ale na każdym z cylindrów sĄ jeszcze korki wlewu i spustu oleju o przy nich napis 0.699ml

CZY DO CYLINDRÓW WLEWAĆ DODATKOWY OLEJ ZGODNIE Z NAPISEM JEŻELI TAK TO JAKI??? (TEN SAM CO DO SILNIKA?????)

PROSZĘ O POMOC

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » wt kwie 24, 2012

Witaj...........
Kolego , a czy przypadkiem nie pomyliła Ci się pojemność skokowa jaka jest "wybita" na silniku?
U mnie w opisywanym przez Ciebie miejscu znajduje się napis 0,748L natomiast na pokrywie alternatora masz wybity napis 4,0L.
Wg mojej skromnej wiedzy są tylko dwie śruby spustowe oleju. Jedna od dołu silnika druga z boku silnika wraz sitkiem - filtrem wstępnym oleju. Może pomyliłeś śruby do spuszczania płynu chłodzącego bloków silnika.
W każdym bądź razie do kompletnie "suchego" silnika wlewasz 4L a bez wymiany filtra (jeżeli zachodzi taka potrzeba) wlewasz 3,6L.

Awatar użytkownika
Rudy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN750
VROC: 29537

Post autor: Rudy » śr kwie 25, 2012

Tak jak pisze Piotr_Classic - na blokach cylindrów masz wybita pojemność skokową. Olej wlewa się tylko w jedno miejsce czyli do miski olejowej poprzez korek po lewej stronie obok którego masz wybite 4l i oznaczenie oleju 10W40.

Jak chcesz serwisówkę to daj znać na priv. Myślę że pomoże Ci ona trochę poznać motocykl. Jakbyś miał dodatkowe pytania to szukaj, pytaj etc. Tu na forum zawsze chętnie Ci pomożemy - w końcu każdy kiedyś zaczynał :ok:
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III

Lukasz85
Miejscowość: Grudziądz
Motocykl: vn700 US

Post autor: Lukasz85 » śr kwie 25, 2012

dziękuję serdecznie za pomoc

jarek1974
Miejscowość: on
Motocykl: kawasaki vulkan750

Post autor: jarek1974 » pt maja 04, 2012

Rudy, witam kolegę . posiadam kawasaki vulkan 750. jeśli dobrze zrozumiałem słowo serwisówka to jestes w posiadaniu ksiąrzki serwisowej do kawasaki . był bym bardzo wdzięczny jeśli byś takie coś mi przesłał
jarek

ODPOWIEDZ