Brak wentylka w lagach vn750

Artur_S
Miejscowość: Kraków
Motocykl: vn 750 `90
VROC: 0

Brak wentylka w lagach vn750

Post autor: Artur_S » ndz kwie 29, 2012

Cześć
Jestem świeżym użytkownikiem vn750. Lewa laga puściła olej. Poczytałem posty na temat wymiany uszczelnień, wyoglądałem filmy zamieszczone w necie i gdy podszedłem do mojego moto okazało się że pod kapsami na szczycie lag nie ma zaworków powietrza, a zwykły gwint. Mam pytanie, czy to tak ma być (vn 750 z 1990 r.) i czy dalsza procedura wymiany jest taka jak w lagach z zaworkami.
Serdecznie dziękuję za ewentualną pomoc i przepraszam jeśli powielam temat - szukałem i nie znalazłem:(
Pozdrawiam
Artur

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » pn kwie 30, 2012

Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

Awatar użytkownika
Tiszo
Miejscowość: Stary Dybów
Motocykl: VN 2000
VROC: 32243

Re: Brak wentylka w lagach vn750

Post autor: Tiszo » wt maja 01, 2012

Artur_S pisze:Cześć
Jestem świeżym użytkownikiem vn750. Lewa laga puściła olej. Poczytałem posty na temat wymiany uszczelnień, wyoglądałem filmy zamieszczone w necie i gdy podszedłem do mojego moto okazało się że pod kapsami na szczycie lag nie ma zaworków powietrza, a zwykły gwint. Mam pytanie, czy to tak ma być (vn 750 z 1990 r.) i czy dalsza procedura wymiany jest taka jak w lagach z zaworkami.
Serdecznie dziękuję za ewentualną pomoc i przepraszam jeśli powielam temat - szukałem i nie znalazłem:(
Pozdrawiam
Artur
Niestety gwint jest inny, ja u siebie próbowałem dorobić i się nie dało, chciałem zamówić w Kawasaki i nie mieli takich więc skończyło się na kupnie drugiej pary używanych za 200 zeta :(

Awatar użytkownika
Fursiak
Miejscowość: Koło
Motocykl: VN 750
VROC: 0

Ciśnienie w lagach i amortyzatorach.

Post autor: Fursiak » pt maja 11, 2012

Witam
Panowie/Panie ja mam podobny problem.
Chciałem dopompować powietrzem przednie amorki bo troszkę mi nurkuje przy hamowaniu i nie wiem gdzie znajduje się zawór co bym mógł dopompować. Pod deklami na górze lag są jakieś śruby.
Z tyłu nie ma problemu wszystko na wierzchu i można jeszcze ręcznie wyregulować. Przód to jakaś dla mnie zagadka.
Proszę pomóżcie.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ