Witajcie
1. Po rozgrzaniu silnika dziwnie piszczy wlew paliwa i mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku. Czy przy wlewie powinienem wymienić uszczelkę, czy jakoś oczyścić odpowietrzenie (jak) ?
Czytałem na forum iż złe odpowietrzanie zbiornika ma wpływ na odpalanie na ciepłym ?
Dodam że podczas problemowego odpalania odkręcę manetkę to chyba zalewa świece bo śmierdzi benzyną.
2. Podczas ruszania i zbyt szybkiego puszczenia sprzęgła jest wyczuwalne jakby ślizganie/chrobotanie z okolic wału. Tak jak by motocykl był taki świetny i wyposażony w ASR, nie pozwala na uślizg kół podczas startu czy uniesienia przedniego koła.
Co to może być?
Wał, olej, sprzęgło?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Piszczenie z okolic wlewu paliwa oraz dziwny odbłos z wału.
Piszczenie z okolic wlewu paliwa oraz dziwny odbłos z wału.
Pogromcy szos jakie posiadałem:
Motorynka, Kadet, Simson, ETZ MZ 150
Aktualnie : Kawasaki Vulcan vn 750 1994 r.
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
- VROC: 0
Od kiedy masz moto i czy te problemy pojawiły się teraz czy może kupiłeś moto niedawno i już tak miało?
Co do kapsla wlewu paliwa to może właśnie ktoś wymienił uszczelkę na zbyt ciasną i szczelną, a co do oleju to jaki masz wlany - znasz jego nazwę i specyfikację? Zacząłbym od wymiany oleju - to najtańsza opcja sprawdzenia problemu.
Siemka.
Co do kapsla wlewu paliwa to może właśnie ktoś wymienił uszczelkę na zbyt ciasną i szczelną, a co do oleju to jaki masz wlany - znasz jego nazwę i specyfikację? Zacząłbym od wymiany oleju - to najtańsza opcja sprawdzenia problemu.
Siemka.
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
Re: Piszczenie z okolic wlewu paliwa oraz dziwny odbłos z wa
Postawilbym na sprzeglo, skontrolowalbym napiecie linki, w jakiej pozycji jest dzwigienka obok oczka kontroli oleju na odpuszczonej klamce sprzegla. powinna byc prostpadle do dekla. Olej tez ma znaczenie. a potem to juz nalezy sie martwic ale potemFursiak pisze: 2. Podczas ruszania i zbyt szybkiego puszczenia sprzęgła jest wyczuwalne jakby ślizganie/chrobotanie z okolic wału. Tak jak by motocykl był taki świetny i wyposażony w ASR, nie pozwala na uślizg kół podczas startu czy uniesienia przedniego koła.
Co to może być?
Wał, olej, sprzęgło?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam Robert
p.s wlew paliwa tem mi piszczy. olewam :P
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?
Dzieki za zainteresowanie.
Marekfr - Moto mam od lutego i od początku tak się zachowuje, olej poprzedni własciciel wlał taki jaki powinien być wg specyfikacji ksiazkowej jakies 5 tys km temu.
Trufel - Oczywiście o wał kardana mi biega
starusheck - dzis sprawdze czy jest dobrze ustawione. Zreszta cos jest nie tak z linka sprzegła bo nie ma mozliwości poluzowania tak jak by była za krótka i wysprzęla barodz wysoko wystarczy wcisnac 5 mm klamke
Marekfr - Moto mam od lutego i od początku tak się zachowuje, olej poprzedni własciciel wlał taki jaki powinien być wg specyfikacji ksiazkowej jakies 5 tys km temu.
Trufel - Oczywiście o wał kardana mi biega
starusheck - dzis sprawdze czy jest dobrze ustawione. Zreszta cos jest nie tak z linka sprzegła bo nie ma mozliwości poluzowania tak jak by była za krótka i wysprzęla barodz wysoko wystarczy wcisnac 5 mm klamke
Pogromcy szos jakie posiadałem: