Chłodnica - korek spustowy HELP !

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Chłodnica - korek spustowy HELP !

Post autor: Piotr_Classic » wt lip 13, 2010

No i mam pierwszą skuchę po odbiorze z warsztatu. Się chyba chłopak za mocno przyłożył do przykręcania korka spustowego w chłodnicy i ukręcił łepek od plastikowej śruby. Reszta gwintu została w obudowie chłodnicy - o ile sobie dobrze przypominam to też plastikowej:( Czy ma ktoś pomysł jak taką resztkę śruby wykręcić? i gdzie się zaopatrzyć w śrubę spustową? gdyby ten warsztat nie był na drugim końcu Warszawy to bym im po prostu podstawił moto i naprawiajcie a tak jestem z deka uziemiony :wall:

Proszę o pomoc gdyż na weekend obiecałem mojemu młodemu narybkowi płci żeńskiej jazdy motorkiem i chciałbym słowa dotrzymać :)

Awatar użytkownika
Abrams
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » wt lip 13, 2010

Pytaj Tiszo on pewnie pomoże
Ale tak na chłopski rozum nawiercenie i wykrętakiem wykręcić to co zostało.
Ale wcześniej zaopatrzyć się w nowy korek Allegro lub salon
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
Starszy
Miejscowość: WR
Motocykl: VN-750
VROC: 31444

Re: Chłodnica - korek spustowy HELP !

Post autor: Starszy » wt lip 13, 2010

Piotr_Classic pisze:No i mam pierwszą skuchę po odbiorze z warsztatu. Się chyba chłopak za mocno przyłożył do przykręcania korka spustowego w chłodnicy i ukręcił łepek od plastikowej śruby. Reszta gwintu została w obudowie chłodnicy - o ile sobie dobrze przypominam to też plastikowej:( Czy ma ktoś pomysł jak taką resztkę śruby wykręcić? i gdzie się zaopatrzyć w śrubę spustową? gdyby ten warsztat nie był na drugim końcu Warszawy to bym im po prostu podstawił moto i naprawiajcie a tak jestem z deka uziemiony :wall:

Proszę o pomoc gdyż na weekend obiecałem mojemu młodemu narybkowi płci żeńskiej jazdy motorkiem i chciałbym słowa dotrzymać :)
cześć ! - też to przechodziłem - pozostałość łatwo się wykręca ostrym śrubokrętem lekko pobijając lub wykrętakiem. Chciałem kupić w serwisie ale krzyknęli 56 zeta za oryginał - dorobiłem sobie w warsztacie z chromówki, można kupić zwykłą i też będzie bo to typowy gwint - pamiętaj o założenu gumowej podkładki płaskiej lub oringu - zależy od przylgni jaką będziesz miał - koszt oceniam na 5 zeta ! :grin:

Awatar użytkownika
Piotr_Classic

Post autor: Piotr_Classic » wt lip 13, 2010

Dziękuję Wam :)
już przekopałem allegro.pl w poszukiwaniu używanego korka, jutro zabieram się do roboty :)

będzie córa jeździć, tak łatwo się nie poddam :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tiszo
Miejscowość: Stary Dybów
Motocykl: VN 2000
VROC: 32243

Post autor: Tiszo » śr lip 14, 2010

Cze, wykręcić da się bez problemu. Dorobić porostu metalową dać jakiś oring i za mocno nie dokręcać. Banalna sprawa, ale jak co to mam taką śrubę plastikową, czyli orginał :motonita:

Awatar użytkownika
Piotr_Classic

Post autor: Piotr_Classic » czw lip 15, 2010

Dziękuję Wam za wsparcie, tak jak pisał Tiszo to był banał:)
Śrubka dokupiona w ASMET w Alejach Jerozolimskich, jakby ktoś kiedyś potrzebował to podaję wymiar : 12x1,25x25 to jest najmniejsza jaką mają i jednocześnie pasuje jak ulał.
A do tego - najważniejsze : jest czarna :mrgreen: więc się nie odcina od obudowy chłodnicy :):):)

Dziękuję raz jeszcze i jadę pościgać się z wiatrem :motonita:

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ