Wymiana kierunków
Wymiana kierunków
Na allegro są w cenie ok. 60 zeta nowe (niby oryginalne) kierunki, moje są lekko zdefektowane (jeden trzyma się only na wkręcie, bo część plastikowa jest ułamana, ktoś chyba szarpał za ten kierunek), dlatego zastanawiam się nad zakupem. Ale czy te kierunki z allegro to bankowo oryginały i będą bez problemu się zatrzaskiwać? I druga sprawa; jak wypiąć stary kierunek? Wolałbym skorzystać ze starej wiązki, niż tam gdzieś pod kufrem grzebać...ale jak właśnie wypiąć kierunek z wiązki?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Dokładnie w kierunkach US są trzy przewody i żarówki dwuwłóknowe. Kierunki świecą cały czas a jak go włączysz to dodatkowo miga. Motocykle ze stanów nie mają pozycji w przedniej lampie (za pozycje robią kierunki). Zgodnie z naszymi przepisami kierunki nie mogą się świecić więc nawet jeśli kupisz z dwoma przewodami to nie będzie podświetlenia i będziesz bez problemu przechodził każdy przegląd (mam na myśl i kierunkowskazy ). Nie Będziesz miał rozwieź problemu z nadgorliwym policjantem.Ramms pisze:Wymieniam te z tyłu tylko...a dlaczego wersja US jest inna? podświetlają się jako pozycyjne, czy jak?
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Konrad pisze:Dokładnie w kierunkach US są trzy przewody i żarówki dwuwłóknowe. Kierunki świecą cały czas a jak go włączysz to dodatkowo miga. Motocykle ze stanów nie mają pozycji w przedniej lampie (za pozycje robią kierunki). Zgodnie z naszymi przepisami kierunki nie mogą się świecić więc nawet jeśli kupisz z dwoma przewodami to nie będzie podświetlenia i będziesz bez problemu przechodził każdy przegląd (mam na myśl i kierunkowskazy ). Nie Będziesz miał rozwieź problemu z nadgorliwym policjantem.Ramms pisze:Wymieniam te z tyłu tylko...a dlaczego wersja US jest inna? podświetlają się jako pozycyjne, czy jak?
Aczkolwiek, jeśli diagnosta będzie upierdliwy może zakwestionować brak świateł pozycyjnych. Czasem można trafić na takiego nadgorliwca, czego oczywiście nie życzę.
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.