Olej vn 750
-
- Miejscowość: Łomża
- Motocykl: Kawasaki Vn 750
- VROC: 0
Olej vn 750
Jaki wlewacie olej do vn 750? Jaki jest najlepszy? i jaki wogole tam idzie
Duża liczba osób leje motula, ja już go nie naleje. Moje VN-15 brało litr oleju na 1000km po zmianie na castrola bierze 1l oleju ale na 2000km, poza tym jakoś ten silnik inaczej pracuje. Nowe motocykle zalewa się sytnetykiem, starsze pół-syntetykiem, stare mineralnym. Myślę, że u Cibie 10W40 półsyntetyk, ale może ktoś mądrzejszy się wypowie. Najlepiej zalać takim jaki był wcześniej, o takich samych parametrach.
Motorek jaki mam VN-15SE
VN750 słynie z tego że nie bierze oleju. Ani grama. Jak zaczyna brać to znaczy że albo gdzieś cieknie albo trzeba pomyśleć o nowych uszczelniaczach zaworowych lub pierścionkach bo się kończą.
Ja u siebie leję motula 300V 10W40 (pełny syntetyk). Silnik po remoncie. Nie bierze ani grama.
Ja u siebie leję motula 300V 10W40 (pełny syntetyk). Silnik po remoncie. Nie bierze ani grama.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III