Szlif wału i dorabianie panewek wału w kawasaki vn 750.

rene
Miejscowość: Czechowice - Dz.
Motocykl: vn 750
VROC: 0

Szlif wału i dorabianie panewek wału w kawasaki vn 750.

Post autor: rene » sob sie 17, 2013

Witam serdecznie .
Chciałem zapytać tych którzy mają w tym temacie jakieś doświadczenie ,szlifować czy nie.
Opinie są mocno podzielone. Ja byłbym skłonny szlifować jednak chciałem zapytać czy ktoś
to autentycznie robił w swoim silniku ile przejechał , polecił mi firmę która mu to robiła.

Awatar użytkownika
Brein
Miejscowość: Kielce
Motocykl: Dniepr MT12
VROC: 32244

Post autor: Brein » sob sie 17, 2013

Mnie ostatnio szlifowali ze skutkiem takim, że wał jest do wyrzucenia. Podobno da się to dobrze zrobić, ale ja nie chciałem ryzykować właśnie ze względu na to, że zdania są podzielone, a gwarancji nikt nie chciał dać. Wymianę wału lub silnika uważam za bardziej zasadną.
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.

Żabol
Miejscowość: zabrze
Motocykl: vulcan 750,roadstar silverado 1600
VROC: 0

Post autor: Żabol » sob sie 17, 2013

Hej :yeee: ja robiłem szlif ale jeszcze nie złożyłem silnika ,droga sprawa :mad: ,dolicz jeszcze koszt łożysk ,uszczelek i roboty to wyjdzie okrągła sumka.niedawno mieli w rybniku w m-motor, silnik za trzy klocki z gwarancją osłuchałem go przed demontażem z ramy był naprawde w dobrym stanie ,z dobrą kompresją plułem se w brodę ale było już za pózno,powodzenia :ok: jakby co pisz na pw

ODPOWIEDZ