zawór (termostat) powietrza skutki zatkania
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Vulcan VN750 USA
- VROC: 0
zawór (termostat) powietrza skutki zatkania
Panowie, zaworek (termostat powietrza) standardowo mam zatkany(przewód fi 6mm), który idzie za bakiem spod kanapy i podłącza się do odpowietrznika gaźnika z prawej strony. Oczywiście odpowietrznik gaźnika jest zatkany gumową zaślepką. Pytanie...czy coś większego moze się stać w przyszłości jak będe tak jeździł. Moto zachowuje sie wyśmienicie, odpala pięknie, ładnie wchodzi na obroty nic sie nie dzieje.
pozdr
Moto: Vulcan VN750 USA 1986r.
- kerdmann
- Miejscowość: Reda-pomorskie
- Motocykl: vulcan vn750
Ja mam identycznie jak Ty w swoim moto. Było tak zrobione jak go kupiłem, jeżdżę tak już drugi sezon i nic się nie dzieję. W moim przypadku zaworek ten jest niesprawny i dlatego ktoś rozłączył ten przewód idący do gaźnika. Moto śmiga jak ta lala!
Nie powinieneś się tym martwić, gdzieś czytałem że większość naszych maszyn tak ma!
Pozdrawiam
Nie powinieneś się tym martwić, gdzieś czytałem że większość naszych maszyn tak ma!
Pozdrawiam
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.
-
OKI. dzieki za inf. To mnie troche uspokoilo.kerdmann pisze:Ja mam identycznie jak Ty w swoim moto. Było tak zrobione jak go kupiłem, jeżdżę tak już drugi sezon i nic się nie dzieję. W moim przypadku zaworek ten jest niesprawny i dlatego ktoś rozłączył ten przewód idący do gaźnika. Moto śmiga jak ta lala!
Pozdrawiam
pozdr
-
- Miejscowość: przemyśl
- Motocykl: vn750
-
Dobrze jest. U mnie tez strzela ale delkatnie. Kiedy dam mu w palnik podciągne tak do 8000obr i puszcze gaz fajne strzela - bajka. Tak ma być. Kiedyś czytałem ze producent dostał wytyczne jak to zlikwidować ale mnie to nie przeszkadza.wojtasvn750 pisze:i u mnie też zatkany śrubą wszystko super działa
tylko mam problem z wystrzałami z tłumika jak schodzę z większych obrotów to jak AK47 strzela z tłumików i nie wiem co to miałem robione synchro gaźników czyszczenie nic nie pomogło więc nie wiem co to może być
pozdr