CZesc
Panowie dzisiaj zauwazylem, a raczej uslyszalem dziwny dzwiek wydobywajacy sie z okolic silnika. Gdy silnik chodzi na wolnych obrotach (chociaz cholera wie jak to jest na wyzszych bo zaglusza praca silnika) slychac syczenie w rytm pracy silnika. Brzmi to tak jakby z jakiegos miejsca wydobywalo sie powietrze pod cisnieniem. Raz jeszcze zauwazylem ze pojawila sie jakas dziwna para, taka chmurka(pozniej jej nie widzialem). Niestety, patrzylem przez ponad godzine doszukujac sie czegokolwiek, niestety nie znalazlem nic... Czy ktos moze domysla sie co to moze byc, albo gdzie patrzec
Ktos kiedys napisal ze bylly juz rozne dziweki ale chyba syczenia jeszcze nie bylo :P
Martwie sie no...
Syczenie vn750
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Na mój chłopski rozum jeżeli Twoje syczenie (a raczej Twojego silnika) jest połączone z delikatną mgiełką to stawiałbym na przepuszczający przewód odpowietrzający skrzynię korbową tzw. odmę. O ile się nie mylę te przewody wchodzą do filtra powietrza i nie przejmuj się jeżeli znajdziesz w filtrach niewielkie ilości olejopodobnej substancji.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Piter, widzę, że z Ciebie niezły Mechanior jest. Nie znam się i nie wiem czy masz rację ale Szacun jestPiotr_Classic pisze:Na mój chłopski rozum jeżeli Twoje syczenie (a raczej Twojego silnika) jest połączone z delikatną mgiełką to stawiałbym na przepuszczający przewód odpowietrzający skrzynię korbową tzw. odmę. O ile się nie mylę te przewody wchodzą do filtra powietrza i nie przejmuj się jeżeli znajdziesz w filtrach niewielkie ilości olejopodobnej substancji.
Pozdrawiam
- Piotr_Classic
Nieeeee ja to jestem teoretyk i moge się mylić prawdziwymi Mechaniorami z prawdziwym doświadczeniem to są Tiszo, StarszyLuzak pisze:Piter, widzę, że z Ciebie niezły Mechanior jest. Nie znam się i nie wiem czy masz rację ale Szacun jestPiotr_Classic pisze:Na mój chłopski rozum jeżeli Twoje syczenie (a raczej Twojego silnika) jest połączone z delikatną mgiełką to stawiałbym na przepuszczający przewód odpowietrzający skrzynię korbową tzw. odmę. O ile się nie mylę te przewody wchodzą do filtra powietrza i nie przejmuj się jeżeli znajdziesz w filtrach niewielkie ilości olejopodobnej substancji.
Pozdrawiam
- Piotr_Classic