Syczenie vn750

Awatar użytkownika
Lacik
Miejscowość: Sosnowiec
Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
VROC: 33363

Syczenie vn750

Post autor: Lacik » wt paź 05, 2010

CZesc
Panowie dzisiaj zauwazylem, a raczej uslyszalem dziwny dzwiek wydobywajacy sie z okolic silnika. Gdy silnik chodzi na wolnych obrotach (chociaz cholera wie jak to jest na wyzszych bo zaglusza praca silnika) slychac syczenie w rytm pracy silnika. Brzmi to tak jakby z jakiegos miejsca wydobywalo sie powietrze pod cisnieniem. Raz jeszcze zauwazylem ze pojawila sie jakas dziwna para, taka chmurka(pozniej jej nie widzialem). Niestety, patrzylem przez ponad godzine doszukujac sie czegokolwiek, niestety nie znalazlem nic... Czy ktos moze domysla sie co to moze byc, albo gdzie patrzec
Ktos kiedys napisal ze bylly juz rozne dziweki ale chyba syczenia jeszcze nie bylo :P

Martwie sie no... :(

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » wt paź 05, 2010

Na mój chłopski rozum jeżeli Twoje syczenie (a raczej Twojego silnika) jest połączone z delikatną mgiełką to stawiałbym na przepuszczający przewód odpowietrzający skrzynię korbową tzw. odmę. O ile się nie mylę te przewody wchodzą do filtra powietrza i nie przejmuj się jeżeli znajdziesz w filtrach niewielkie ilości olejopodobnej substancji.

Pozdrawiam

Luzak

Post autor: Luzak » wt paź 05, 2010

Piotr_Classic pisze:Na mój chłopski rozum jeżeli Twoje syczenie (a raczej Twojego silnika) jest połączone z delikatną mgiełką to stawiałbym na przepuszczający przewód odpowietrzający skrzynię korbową tzw. odmę. O ile się nie mylę te przewody wchodzą do filtra powietrza i nie przejmuj się jeżeli znajdziesz w filtrach niewielkie ilości olejopodobnej substancji.

Pozdrawiam
Piter, widzę, że z Ciebie niezły Mechanior jest. Nie znam się i nie wiem czy masz rację ale Szacun jest :yeee:

Awatar użytkownika
Piotr_Classic

Luzak pisze:
Piotr_Classic pisze:Na mój chłopski rozum jeżeli Twoje syczenie (a raczej Twojego silnika) jest połączone z delikatną mgiełką to stawiałbym na przepuszczający przewód odpowietrzający skrzynię korbową tzw. odmę. O ile się nie mylę te przewody wchodzą do filtra powietrza i nie przejmuj się jeżeli znajdziesz w filtrach niewielkie ilości olejopodobnej substancji.

Pozdrawiam
Piter, widzę, że z Ciebie niezły Mechanior jest. Nie znam się i nie wiem czy masz rację ale Szacun jest :yeee:
Nieeeee ja to jestem teoretyk i moge się mylić :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prawdziwymi Mechaniorami z prawdziwym doświadczeniem to są Tiszo, Starszy :ok: :ok:

Luzak

Post autor: Luzak » wt paź 05, 2010

Oni to wiem. A Ty nie bądź taki skromny.

Pzdr.

Awatar użytkownika
Piotr_Classic

Dziękuję za dobre słowo :oops:

ODPOWIEDZ