Zabezpieczenie motocykla przed lepkimi "ręcami" zł
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Zabezpieczenie motocykla przed lepkimi "ręcami" zł
j.w.t. czy ktoś ma coś dorzucone dodatkowo dla zabezpieczenia, nie wiem jak jest z rozbrojeniem stacyjki w motocyklu ale kable idą górą to chyba wytresowany pan złodziej dałby sobie z nią radę, nie wiem może jakieś elektroniczne cacka, alarm(żżerający aku) czy w ogóle sobie zaprzątać tym głowę czy po prostu zabierać wszędzie moto ze sobą ?
PS jak ktoś ma jakąś przeszkadzajkę to oczywiście niech nie podaje tutaj instrukcji
PS jak ktoś ma jakąś przeszkadzajkę to oczywiście niech nie podaje tutaj instrukcji
Zrob wylacznik na czujniku kosy . Motor da sie normalnie zapalic przez zlodzieja ale jak wrzuci tylko bieg to ... zgasnie, bo motor pomysli ze kosa sterczy Zlodziej nie bedzie kombinowal dalej bo wie ze juz pewnie ktos uslyszal odpalony silnik i nie bedzie ryzykowal dostanie po pysku od wscieklego wlasciciela .
Na zapakowanie do busa przez 4 dryblasow jeszcze chyba nie wynaleziono sposobu .
Na zapakowanie do busa przez 4 dryblasow jeszcze chyba nie wynaleziono sposobu .
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
a blokada kierownicy?? zawsze coś da - w poprzednim nie miałem, można było sobie podprowadzić na piechotkę. A jak masz blokadę - to gościu co 5 metrów nie będzie przecież podnsił moto i go przestawiał, bo nie jedzie prosto moto, tylko cały czas skręca. Pewnie można próbować urwać toto, nie wiem z jakim skutkiem bo nie próbowałem, Myślę, że gruby łańcuch opancerzony dodatkowo, albo ogniwa hartowane - zawsze poprzeszkadzają trochę, tylko czy na długo - i kto np. z takim łańcuchem będzie jeździł.
Zamierzam podłączyć sobie alarm z czujnikiem wstrząsu i schować pod siedzenie syrenę, albo pod boczek, żeby z zewnątrz nie było dostępu. Tylko jak z aku, jak tydzień albo dwa postoi to czy odpali - u krewnego w skuterze alarm rozładowywał aku.
Zamierzam podłączyć sobie alarm z czujnikiem wstrząsu i schować pod siedzenie syrenę, albo pod boczek, żeby z zewnątrz nie było dostępu. Tylko jak z aku, jak tydzień albo dwa postoi to czy odpali - u krewnego w skuterze alarm rozładowywał aku.
- Banan
- Miejscowość: Tłuszcz
- Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK
Mam alarm w swoim moto Meta System i musze powiedzieć że jest git to znaczy VN stoi czasami i dwa tygodnie nie odpalany i akumualtor daje rade nie powiem nic o motarzu tego ustrojstwa bo dostałem go w spadku po poprzednim właścicielu. Denrwuje mnie tylko jego umiejscowienie bo zajmuje cały i tak mały schowek pod kanapą ale jak będe miał troche czsu i weny to pokobinuje aby go gdieś bardziej schować
- Arezy
- Miejscowość: Wyszków
- Motocykl: VULCAN 1600 Clasic A
- VROC: 33134
Te wszystkie blokady z alarmem to lipa. Zwłaszcza funkcja alarmu. Przecież to urządzenie jest dostępne bez ruszania motocykla. Wystarczy pianka w spraniu, plastelina czy guma do żucia i alarm jest wytłumiony. Nie jest to odstraszajka dla złodzieja. Co najwyżej na dzieciaki. Alarm żeby miał sens musi mieć dobrze ukryty i nie dostępny głośnik.
Jak podróżować to tylko na dwóch kołach o~`o , jak polować to tylko z aparatem [o]
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
Dla zainteresowanych zakupieniem łańcucha.....
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
Co do blokady na tarcze z alarmem - mam Xene i jestem zadowolony.
Raz czy dwa zaczeła żyć własnym życiem, ale po zmianie pozycji na tarczy wszystko było OK
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
Co do blokady na tarcze z alarmem - mam Xene i jestem zadowolony.
Raz czy dwa zaczeła żyć własnym życiem, ale po zmianie pozycji na tarczy wszystko było OK