WYSOKA KIEROWNICA DO VN 800
WYSOKA KIEROWNICA DO VN 800
CHCIALEM ZMIENIC Z ORYGINALNEJ KIEROWNICY NA WYSOKA BOBBEROWSKA.MAM TYLKO PYTANIE CZY BEDE MUSIAL ZMIENIAC PRZEWODY I KABLE NA DLUZSZE?
dokładnie tak,Daromax pisze: Musisz być zdecydowany na 100% bo to troszke roboty i kasy będzie kosztować
orientowałem się w temacie przewody musisz zmienić, linki i elektrykę nie ma możliwości zostania przy oryginalnych kablach, a koszt owszem jest spory, na zamówienie średnio 70-100zł za linkę. Tak wiec sprzęgło + 2x gaz + przewód hamulcowy to ok 400zł elektryka ok 100zł z robotą, no i oczywiście kierownica
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
trochę zawyżone te koszty, dorabiałem linkę ssania całkiem niedawno i zapłaciłem 30zł, sprzęgła pewnie trochę drożej gaz podobnie, najdroższa zabawka to przewód h-ca aczkolwiek te maja zawsze dość zapasu, ewentualnie można zawsze próbować dobrać od czegoś, byle by się końcówki zgadzały. Elektrykę na upartego samemu można "polutować".
ps. przejechałem kiedyś 200km z taka kierownica odbierając znajomemu motocykl tuż po kupnie, oj ręce drętwieją, po 100km traciłem czucie w dłoniach a po 200 nie moglem kierunkowskazu włączyć ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia i wysokości kiery, znajomy po miesiącu zmieniał na szeroką
ps. przejechałem kiedyś 200km z taka kierownica odbierając znajomemu motocykl tuż po kupnie, oj ręce drętwieją, po 100km traciłem czucie w dłoniach a po 200 nie moglem kierunkowskazu włączyć ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia i wysokości kiery, znajomy po miesiącu zmieniał na szeroką
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
-
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Kawa VN 800 Classic
- VROC: 0
ja jak przerabiałem kierę w swoim <są zdjęcia na forum> to musialem wymienic wszystko - linki, przewod i kable. kiera ma 29 cm wysokości. za linki <wszystkie> było 100 zł, za przewód 120 zł (stalowy oplot plus końcówki). kable to grosze i chwila zabawy. polecam zmianę - ja zastanawiam się na jeszcze wyższą
skąd takie ceny? jaka cześć polski??Korba pisze:ja jak przerabiałem kierę w swoim <są zdjęcia na forum> to musialem wymienic wszystko - linki, przewod i kable. kiera ma 29 cm wysokości. za linki <wszystkie> było 100 zł, za przewód 120 zł (stalowy oplot plus końcówki). kable to grosze i chwila zabawy. polecam zmianę - ja zastanawiam się na jeszcze wyższą
Witam - ja przy swoim VN 800 założyłem Ape Hanger - 50 cm. Oczywiście zmieniałem wszystko. Największy problem był z gazem (do dziś mi nie "odbija") linkę sprzęgła zakuwałem od "dzika", elektrykę sam polutowałem a przewód hamulca kupiłem od jakieś hondy... Ogólnie koszt wszystkiego to 700 (z kierownicą) i miesiąc kombinowania...
Clinth pisze:Witam - ja przy swoim VN 800 założyłem Ape Hanger - 50 cm. Oczywiście zmieniałem wszystko. Największy problem był z gazem (do dziś mi nie "odbija") linkę sprzęgła zakuwałem od "dzika", elektrykę sam polutowałem a przewód hamulca kupiłem od jakieś hondy... Ogólnie koszt wszystkiego to 700 (z kierownicą) i miesiąc kombinowania...
do wyciągnięcia linek gazu jest konieczność zdejmowania zbiornika?
-
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Kawa VN 800 Classic
- VROC: 0
witam, ja znam tylko w Krakowie firmę Konsor http://www.konsor.pl/konsor/kontakt.html , 35 zł za linkę (w 2011 tyle kosztowała, podrożała o 5 zł od 2009 ), (dostarczasz stare linki, żeby końcówki dobrali i podajesz ile ma być dłuższa)
a przewód hamulcowy to już wygoglować musisz, gdzie masz koło siebie serwis handlujący przewodami z metalowym oplotem (teraz to już chyba każdy). ja zapłaciłem 120, albo 140 zł, dokładnie nie pamiętam. kable do wyłączników - samemu przedłużyć, albo do przysłowiowego Pana Zdziska elektryka. pisałem wyżej pozdrawiam
a przewód hamulcowy to już wygoglować musisz, gdzie masz koło siebie serwis handlujący przewodami z metalowym oplotem (teraz to już chyba każdy). ja zapłaciłem 120, albo 140 zł, dokładnie nie pamiętam. kable do wyłączników - samemu przedłużyć, albo do przysłowiowego Pana Zdziska elektryka. pisałem wyżej pozdrawiam
musisz poczekać jeszcze 2 - 3 dni jak wszystko poskładam to w końcu się pochwalę na http://www.vulcaneria.pl/viewforum.php?f=7Konrad pisze:
a gdzie foty dawaj muszę to zobaczyć