Potrzebuję jasności co do tego:
1. wymiana łożysk w przednim kole i tych dodatkowych osłon - jak to zrobić (specjalne klucze?) i jakie potrzebne są łożyska + osłonki (koło mam jak to mówi Thomas "od roweru" ) Koło już mam zdjęte, z jednej strony łożysko i osłona nienaruszone z drugiej kupa syfu, osłona wypadła i łożysko całe loto.
2. kranik działa tylko w systemie przelewowym PRI, na innych zatyka się - potrzebuję opisu demontażu i czy bez problemu rozłożę go na części (potem złożę), no a w zasadzie co tam wyczyścić?
VN800A Custom - przednie łożyska w kole i kranik paliwa
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
VN800A Custom - przednie łożyska w kole i kranik paliwa
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- Zeus
- Miejscowość: ZIELONA GÓRA
- Motocykl: VN 2000 LT "White Devil"
- VROC: 33589
Co do koła i wymiany łożysk
Rysunek
A tu masz kranik
Rysunek kranika
Żeby wymienić łożyska w kole, to musisz wyjąć uszczelniacze z obydwu stron, zdemontować zabezpieczenie (pierścień) a rurkę dystansową (nr na rysunku 92027) pomiędzy łożyskami przesunąć na bok. W piaście jest sporo miejsca aby ją przesunąć. dopiero wtedy będziesz miał dostęp aby powybijać łożyska.
Rysunek
A tu masz kranik
Rysunek kranika
Żeby wymienić łożyska w kole, to musisz wyjąć uszczelniacze z obydwu stron, zdemontować zabezpieczenie (pierścień) a rurkę dystansową (nr na rysunku 92027) pomiędzy łożyskami przesunąć na bok. W piaście jest sporo miejsca aby ją przesunąć. dopiero wtedy będziesz miał dostęp aby powybijać łożyska.