Tabliczka znamionowa - VN800A
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
No cóż... Takie mamy przepisy. Jak diagnosta ma napisane w książce, że ma być tabliczka, to ma być...
Ja dzisiaj jeździłem do wydziału komunikacji, bo się okazało, że w kanadyjskim dowodzie rejestracyjnym były 3 słowa po angielsku więcej niż po francusku i tłumacz (tłumaczenie było z francuskiego robione) nie przetłumaczył tych angielskich, tylko je przepisał (bo nie jest tłumaczem j. angielskiego ). Musiałem szukać tłumacza przysięgłego j. angielskiego żeby mi przetłumaczył te 3 wyrazy, które nawet nie były zdaniem... Wcześniej był problem, bo w dowodzie nie było nr rejestracyjnego - okazało się to normalne dla Kanady, jak firmy ubezpieczeniowe stają się właścicielami uszkodzonych pojazdów. Tylko u nas to petent musi musi wszystko udowadniać, bo urzędnik ma zawsze rację, bo tak i już... Dobrze, że wszystkie pieczątki na dowodzie są, bo pewnie do Kanady by mnie po nie wysłali, chociaż nigdy tam nie byłem (motocykl kupiłem w Polsce i moim zdaniem za wszystkie takie sprawy powinien odpowiadać importer, ale jemu nie mają czym zagrozić i prawdopodobnie ma gdzieś, czy mi uda się załatwić rejestrację). Ręce opadają i nie tylko...
Ja dzisiaj jeździłem do wydziału komunikacji, bo się okazało, że w kanadyjskim dowodzie rejestracyjnym były 3 słowa po angielsku więcej niż po francusku i tłumacz (tłumaczenie było z francuskiego robione) nie przetłumaczył tych angielskich, tylko je przepisał (bo nie jest tłumaczem j. angielskiego ). Musiałem szukać tłumacza przysięgłego j. angielskiego żeby mi przetłumaczył te 3 wyrazy, które nawet nie były zdaniem... Wcześniej był problem, bo w dowodzie nie było nr rejestracyjnego - okazało się to normalne dla Kanady, jak firmy ubezpieczeniowe stają się właścicielami uszkodzonych pojazdów. Tylko u nas to petent musi musi wszystko udowadniać, bo urzędnik ma zawsze rację, bo tak i już... Dobrze, że wszystkie pieczątki na dowodzie są, bo pewnie do Kanady by mnie po nie wysłali, chociaż nigdy tam nie byłem (motocykl kupiłem w Polsce i moim zdaniem za wszystkie takie sprawy powinien odpowiadać importer, ale jemu nie mają czym zagrozić i prawdopodobnie ma gdzieś, czy mi uda się załatwić rejestrację). Ręce opadają i nie tylko...
-
- Miejscowość: Śmigiel k.Leszna
- Motocykl: VN800 Classic ;)
- VROC: 0
mam wybity numer na główce ale dla niego to i tak był problem, pojechałem na inną stacje koleś również spytał o tabliczke, z mega uśmiechem odpowiedziałem mu, że takiej tu nie ma a on spytał również z uśmiechem czy wybijamy na miejscu (36zł...) hehe i podbił przegląd bez problemu ale postanowiłem, że sobie zrobię taką naklejkę na przyszłość, więc mam prośbe czy mógłby ktoś wstawić foto takiej tabliczki z Vulcana i podać wymiary?
born to be wild !
- jano
- Miejscowość: Krakow - Wieliczka
- Motocykl: VN 800 classic
Przesylam zdiecie jak to wyglada, ale wymiary nie mam jak zmierzyc, bo vulkanek jest u kolegi w garazu.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad3c8b6f8320d40c.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad3c8b6f8320d40c.html
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
Nie masz 36zl?, czegoś tu nie rozumiem. Taki problem zrobiś legalną tabliczkę?Wiewiur pisze:(36zł...)(...) ale postanowiłem, że sobie zrobię taką naklejkę na przyszłość, więc mam prośbe czy mógłby ktoś wstawić foto takiej tabliczki z Vulcana i podać wymiary?
Przegląd też mogłeś sobie sam zrobić i pieczątkę wbić