Filtr paliwa
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Ja zamontowałem taki filterek w moim Turku póki co tylko sprawdzałem reakcje na manetke gazu, jest ok, jak sie sito zasyfi w takim filterku to na pewno opór będzie, ale sądzę że filtr w zbiorniku (który w sumie sam się czyści jak paliwo hula w baku) można rzec nie dopuści do przedostania się syfu do tego małego , tyle dobrze że jest szklany więc widać będzie wszelkie "ciała obce".
W VN 800 jest pompa paliwowa ? pisze coś o "pompce przyspieszającej" w recenzjach Vulcana
W VN 800 jest pompa paliwowa ? pisze coś o "pompce przyspieszającej" w recenzjach Vulcana
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Panowie, zastanawiam się nad sensem stosowania dodatkowego filtra paliwa skoro w większości motocykli montowany jest już fabrycznie filtr paliwa, i to bdb filtr
Pomijam "gaźnikowce" bez pompy paliwa bo tam to ma sens z racji braku takowego filta....
Pomijam "gaźnikowce" bez pompy paliwa bo tam to ma sens z racji braku takowego filta....
Ostatnio zmieniony czw kwie 04, 2013 przez Radio, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Panowie pompa paliwa jest w motocyklach zasilanych wtryskiem w gaźnikowcach nie ma pompy. Ramms filtr masz na kraniku wewnątrz zbiornika. Zastosowanie dodatkowego filtra jest ok ale nie jest koniecznością a o żadnych dodatkowych "oporach" nie ma mowy w przypadku motocykli na gaźniku.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Zacytuje Robsona:Radio pisze:Panowie, zastanawiam się nad sensem stosowania dodatkowego filtra paliwa skoro w większości motocykli montowany jest już fabrycznie filtr paliwa, i to bdb filtr
Ja przed chwila przeglądałem dokładnie ten filtr pod kranikiem (dodatkowy) i... resztka włosów na łepetynie stanęła mi dęba , w środku kawał farby, pewnie z baku + kilka mniejszych paprochów. Dobrze, że filtr to zatrzymuje!
Ja płukałem zimą ( w sumie nadal mamy zimę ) zbiornik jakieś drobne zanieczyszczenia były choć filtr zbiornikowy był OK., Pewnie jakby dodatkowy filtr paliwa kosztował 100 zeta i trzeba by połowę moto rozbierać do montażu to bym to sobie odpuścił
-
- Miejscowość: Zawiercie
- Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
- VROC: 35092
Nie prawda, a przynajmniej nie w każdym wypadku. Mam gaźnikowca i mam fabrycznie zamontowaną pompę paliwa oraz filtr paliwa. Jak wymieniałem filtr to rozebrałem stary, który był od nowości. Dziwiłem się jak przez niego mogło jeszcze przepływać paliwo bo osad wypełniał praktycznie cała obudowę. Filterki na rurkach od kranika wewnątrz baku też mam (takie małe siatkowe koszyczki)Panowie pompa paliwa jest w motocyklach zasilanych wtryskiem w gaźnikowcach nie ma pompy. Ramms filtr masz na kraniku wewnątrz zbiornika. Zastosowanie dodatkowego filtra jest ok ale nie jest koniecznością a o żadnych dodatkowych "oporach" nie ma mowy w przypadku motocykli na gaźniku.
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211