kawasaki VN 800 - stożkowy filtr powietrza

robi681
Miejscowość: anglia
Motocykl: kawasaki vn800
VROC: 35273

kawasaki VN 800 - stożkowy filtr powietrza

Post autor: robi681 » pn lip 01, 2013

Witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam Kawasaki vn 800 i kupiłem do niej filtr stożkowy ( http://allegro.pl/ka...3289137508.html ) i mam problem z montażem tego filtra, a mianowicie do oryginalnego filtra wchodzą trzy gumowe rurki. Jedna gruba która idzie do dolnej części pompki paliwowej i dwie ciekie , jedna wchodzi do cylindra a drugą nie mogę namierzyć gdzie idzie. Do kompletu filtra stożkowego dostałem zaślepkę pasującą na najgrubszą rurę i mały filterek. Po założeniu filtra stożkowego, zaślepieniu grubej rury i założeniu małego filterka na cięką rurkę, motor normalnie odpala przy dodawaniu gazu normalnie wchodzi na obroty ( czasami strzelał z gaznika ) ale co do jazdy po ruszeniu nie chce wejść na obroty dusi go jakby nie dostawał paliwa. Jeżeli ktoś już zakładał taki filtr prosiłbym o napisanie jak się do tego zabrać jeżeli jest to możliwe zrobienie samemu.

pozdrawiam Robert.

Gabriel
Miejscowość: PL
Motocykl: Vulcan
VROC: 0

Post autor: Gabriel » pn lip 01, 2013

Ja nie zakładałem, ale z tego co opisujesz to zatkałeś dopływ powietrza. Mały filterek z regóły służy do odmy.
Motorek jaki mam VN-15SE

ODPOWIEDZ