Czy napinacz od VN 750 będzie pasować do VN 800?
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Czy napinacz od VN 750 będzie pasować do VN 800?
Czołem,
Jak w temacie - czy mam szansę wykorzystać napinacz rozrządu od VN 750 w moim VN 800?
Wiem, wiem, już zaczynam kombinować, ale co zrobić jak to wszystko takie drogie... :P
Jak w temacie - czy mam szansę wykorzystać napinacz rozrządu od VN 750 w moim VN 800?
Wiem, wiem, już zaczynam kombinować, ale co zrobić jak to wszystko takie drogie... :P
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Porter
- Miejscowość: Pieńsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan VN750
- VROC: 34775
Podepnę się, kiedy wiadomo, że napinacz jest do wymiany? jak wyciągałem silnik aby wymienić alternator to przy okazji zdjąłem pokrywy od cylindrów aby je uszczelnić i zauważyłem że w jednym cylindrze łańcuch jest mniej napięty niż w drugim . Czy to są objawy mówiące o wymianie napinacza lub innej części?
VROC#34775
-
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: VN 800 Classic=> R1100RT
- VROC: 0
Jeśli silnik pracuje normalnie to nic nie ruszaj, dopiero gdy pojawią się niepokojące odgłosy, tj. dzwonienie, szelest, grzechotanie, dopiero zacznij się martwić, a teraz korzystaj z jeszcze trwającego sezonu.
Jeśli będziesz bardzo chciał to opiszę Ci jak sprawdzić napinacze górne i dolne, oraz trik, o którym przeczytałem na forum z USA.
Jeśli będziesz bardzo chciał to opiszę Ci jak sprawdzić napinacze górne i dolne, oraz trik, o którym przeczytałem na forum z USA.