Nie zidentyfikowane złączki elektryczne w VN800
-
- Miejscowość: Częstochowa
- Motocykl: Kawasaki VN 800 Classic
- VROC: 0
Nie zidentyfikowane złączki elektryczne w VN800
Witam. Ostatnio rozkręciłem przednią lampę w swoim vn800. Przyznam się, że pierwszy raz bo wcześniej nie było takiej potrzeby Oprócz kostki z przewodami do klosza przedniej lampy znalazłem też dwie okrągłe złączki elektryczne profesjonalnie zawinięte taśmą izolacyjną . Nie mam pojęcia do czego one służą. dodam zdjęcie, może ktoś potrafi je zidentyfikować Z góry dzięki za pomoc
-
podaje jeszcze raz link do zdjęcia bo to w poście wcześniej chyba nie działa;/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60b ... e48f9.html
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
To mi wygląda bardziej na gniazda żarówki kierunkowskazów tych amerykanckich co to świecą ciągle, wsadź tam zarówkę dwuwłóknową np od stopu o ile pasuje średnica czy czasem nie będzie świecić, albo podepnij miernik i będzie wiadomo.
Oryginalne wolne zasilające kable w VN 800 w reflektorze wyglądają inaczej zwykła "wsówka" na grubszych niż pozostale kablach
Oryginalne wolne zasilające kable w VN 800 w reflektorze wyglądają inaczej zwykła "wsówka" na grubszych niż pozostale kablach
-
Mayones, zgadza się To są końcówki do kierunkowskazów. Mój vulkan to wersja amerykańska i podobno kierunkowskazy powinny się świecić cały czas. Nigdy tego nie sprawdzałem bo kupiłem go bez kierunkowskazów. Żarówka nie wchodzi do tych końcówek ale "na szybko" udało mi się to sprawdzić;) Teraz nasuwa mi się na myśl kolejne pytanie. Z tej złączki wychodzą 3 przewody a z kierunkowskazów które ostatnio kupiłem wychodzą tylko dwa przewody. Dlaczego? Przyznaje się, że kupiłem kierunki od vn15 bo wydaje mi się, że będą pasowały. Wizualnie są takie same...