Wydech VN800 - problem z dopasowaniem
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Coś mi mówi, że już za późno pogadamy sobie Skrobelku przy okazjiSkrobel pisze: puste oryginały to porażka, ale nie chciałem tego "głośno" pisać, żeby się niektórzy koledzy (np. z Lublina) na mnie nie poobrażali
Wiesz, zawsze możesz zmienić miejsce w kolumnie, mi tam takie coś nie przeszkadza bo to nie hałas a muzyka - chyba, że ktoś piłuje lub np długotrwała monotonna jazda z wyższymi prędkościami to faktycznie huczy w uszach później.Skrobel pisze: A co do pustych, to ja dużą część trasy w Bieszczady jechałem za Szwagrem (800 z jakimiś cienkimi rurami - pustymi rzecz jasna) a potem właśnie za Crazy'm. I na tym właśnie opieram swoje zdanie, że puste to jednak nie dla mnie.
Jechałem na Kongres z Tokarem i Shepim, końcówkę lecieli bez db killerów a ja za nimi i nie marudziłem, głośno, fajnie i radośnie
Nie wyobrażam sobie jazdy bez słuchania wydechów, raz jechałem w trasę ze słuchawką w uchu aby posłuchać muzyki ale szybko wyleciała spod kasku ...Skrobel pisze:Z drugiej strony teraz jak jadę sam to słyszę silnik, a wydechów za cholerę... A chciałbym chociaż trochę tych wydechów usłyszeć.
P.S. Przejedź się na maszynie z takimi wydechami, odkręć z dołu, przejedź tunelem lub pomiędzy budynkami a zobaczysz, czy fajne to czy nie (być może przestanie Cię interesować czy komuś jest głośno )
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Heh... podobno kobiety i motocykla się nie pożycza.crazytomi pisze: P.S. Przejedź się na maszynie z takimi wydechami, odkręć z dołu, przejedź tunelem lub pomiędzy budynkami a zobaczysz, czy fajne to czy nie (być może przestanie Cię interesować czy komuś jest głośno )
A poza tym to właśnie dlatego spytałem czy ktoś ma takie jakieś droższe wytłumione. Żeby się ewentualnie spotkać i posłuchać. Pustych już mam niezły przekrój to dla porównania posłuchałbym czegoś innego i podjąłbym jakąś decyzję. Wypruwanie to podróż w jedną stronę, więc nie chcę robić czegoś pochopnie, bo kominy do 800 tanie nie są (do innych zresztą też nie).
Może zresztą ktoś z kolegów założył akcesoryjne i nie jest zadowolony??
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Ja już mam trzecią wersję moich wydechów, chyba teraz najbardziej mi się podoba, choć mam jeszcze inne pomysły co by tam wsadzić żeby nieco zmiękczyć dźwięk, póki co wsadziłem do środka termobandaż. Ale ponoć zima idzie więc Jak wiadomo jeden lubi jabłka drugi córkę teściowej
Acha jeszcze tak gdyby nasze 8setki miały wydechy dłuższe to jazda na głośnym byłaby o wiele mniej wkur...a jak jedna końcówka jest praktycznie pod naszym uchem, miałem taką myśl żeby przedłużyć kominy żeby się kończyły w tym samym miejscu.
Acha jeszcze tak gdyby nasze 8setki miały wydechy dłuższe to jazda na głośnym byłaby o wiele mniej wkur...a jak jedna końcówka jest praktycznie pod naszym uchem, miałem taką myśl żeby przedłużyć kominy żeby się kończyły w tym samym miejscu.
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
A może by tak solo?
http://www.youtube.com/watch?v=zFo3Itr7t5c
Nie ma problemu z długością, a efekt uboczny - więcej miejsca na sakwę
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
Brzmią na nagraniu w miarę, ale wygląd moim zdaniem kwalifikuje "pod błękitną ostrygę"Skrobel pisze:A może by tak solo?
Jakby dać inną końcówkę to w Drifterze by ładnie wyglądało. Ale to moje zdanie
A te od Tomiego..
W ogóle ładny sprzęt ma gość, fajnie brzmią, ale na wkoło komina..
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
o... ja tez mam taki, tylko zapchałem go troszkęShepherd pisze:Crazol takie cosik jak moje,crazytomi pisze:Jak już wrzucać filmiki to basik bym brał ten
LINK
Gdyby ktoś chciał sobie zrobić tanio to wystarczą dwa metrowe odcinki rury ( fi 55mm)
Koleżanka na vulcaneri miała ponad 120dB z włożonymi fabrycznymi dB kilerami.
ja mam takie , a przynajmniej bardzo podobne. Niestety, pierwszy ostrzejszy winkiel w prawo i i dolny wydech porysowanyMayones pisze:Obrazek
Ja na Gryfowisku w Garwolinie miałem 127 dB na pustych, Ale pomiar był inaczej robiony niż na Vulcanerii Jeśli będzie możliwość weryfikacji na Vulcanerii 2014 to sobie sprawdzę znów.Pantani pisze:o... ja tez mam taki, tylko zapchałem go troszkęShepherd pisze:Crazol takie cosik jak moje,crazytomi pisze:Jak już wrzucać filmiki to basik bym brał ten
LINK
Gdyby ktoś chciał sobie zrobić tanio to wystarczą dwa metrowe odcinki rury ( fi 55mm)
Koleżanka na vulcaneri miała ponad 120dB z włożonymi fabrycznymi dB kilerami.
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
-
- Miejscowość: Płock
- Motocykl: VN 800 Classic
No właśnie nie mam highway hawk, wtedy jeszcze były zamontowane w nich db killery samoróbki. Tydzien temu zrobiłem sobie wolny wydech i teraz to dopiero są głośne! po ostatnim wypadzie w Torunia stwierdziłem, że nie bede z takimi jeździł, bo jednak komfort jazdy, a tak to uszy boląSkrobel pisze:A co do pustych, to ja dużą część trasy w Bieszczady jechałem za Szwagrem (800 z jakimiś cienkimi rurami - pustymi rzecz jasna)
Just My VULCAN Cruiser Bike
Out Of Money Out Of Luck
I Got No Place To Call My Own
Hit The Gas And Here I Go
Out Of Money Out Of Luck
I Got No Place To Call My Own
Hit The Gas And Here I Go