Stop nie dziala z przedniego hamulca

Awatar użytkownika
Ruda
Miejscowość: Maidenhead UK
Motocykl: BMW F800GT
VROC: 0

Stop nie dziala z przedniego hamulca

Post autor: Ruda » wt kwie 15, 2014

Witam po malej przerwie :)

Mam u siebie bialy klosz tylnej lampy i czerwone ledowe zarowki, ktore dla mnie swieca zbyt slabo jak zapala sie stop, postanowilam je wymienic na zwykle czerone zarowki.

Zanim zaczelam wymieniac, hamulec tyl i przod zapalal mi stop w lampie.

Po wlozeniu nowych zarowek, tylko nozny zapala stop. Wiec wymienilam ponownie na ledy i teraz tak samo mam na ledach, tylko nozny zapala stop.

Cos mi swita ze mialam juz ten problem kiedys przy wymianie zarowek ale zanim spedze godzine na kombinowaniu z wkladaniem zarowek, moze mieliscie ten sam problem i musze sprawdzic cos innego?

Dzieki
Ruda

Awatar użytkownika
Pantani
Miejscowość: Ożarów Maz
Motocykl: f650gs twin

Post autor: Pantani » śr kwie 16, 2014

Włączniki są połączone równolegle, jeżeli jeden nie działą to w nim trzeba szukać usterki.
Na początek użyj preparatu typu WD40 (od dołu są nawet takie małe dziurki w obudowie). W moim motocyklu po takiej "konserwacji" działa prawidło.

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » śr kwie 16, 2014

Ja bym sprawdził włącznik STOP-u przy klamce. Być może to zbieg okoliczności i padł akurat w tym momencie co wymiana żarówek.
Wg mnie wymiana żarówek nie ma nic do tego.

Ramms
Miejscowość: Lubin
Motocykl: VTX 1300

Post autor: Ramms » pt kwie 18, 2014

Co prawda nie 800`tka, ale 750`tka...miałem kilka dni temu ten sam problem; najpierw działał jak mu się chciało, później już w ogóle. Problem był w wyłączniku przy klamce...prawdopodobnie serwisant zmieniając płyn przelał kilka kropel, które z biegiem czasu dostały się do wyłącznika przy klamce, rozebrałem przeczyściłem i hula. U mnie w tym wyłączniku nie ma co się zepsuć, jedynie zabrudzić doprowadzając do przerwy, więc może tam zaglądnij...
Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
Iron75
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN2000

Post autor: Iron75 » pt kwie 18, 2014

w razie czego taki wyłącznik w serwisie kosztuje max 40zł więc luz ;) , ale właśnie też stawiałbym na niego, może jakis kabelek się z niego wypiął, zaglądałaś tam w ogóle?

Awatar użytkownika
Ruda

Post autor: Ruda » wt kwie 22, 2014

Nie zagladalam do wlacznika, bo nie bylo z nim problemow, pojawily sie po zmianie zarowek, ale sprawdze i to, dzieki.

Awatar użytkownika
Ruda

Post autor: Ruda » sob cze 07, 2014

Prysnelam WD40 do wlacznika przy klamce, nic nie dalo, po 2 dniach czary mary i sie naprawilo :)

Podleśny
Miejscowość: kotlina kłodzka
Motocykl: Kawasaki VN 750

Post autor: Podleśny » sob cze 07, 2014

Może wd zaczął działać :)

ODPOWIEDZ