Bagażnik
- Kubrick
- Miejscowość: Krk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 CL
- VROC: 0
Bagażnik
Byłam w sklepie, pan pomierzył i wyszło mu, że mam jakiś inny rozstaw śrub i nie da się zamontować bagażnika, który mają (oparcie niby oryginalne). Czy ktoś z Was robił bagażnik metodą "zrób to sam"? Wymyśliłam, że zamontuję z tyłu kufer za oparciem. Potrzebuję taki stelaż czy jak to tam się fachowo nazywa. No i podobno tablicę trzeba by było przenieść, bo moja jest "do góry". Ktoś ma pomysła, jak to ogarnąć...?
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Wszystko zależy od oparcia, bo to do niego przykręca się bagażnik. Widziałem 800 z tablicą u góry, a mimo wszystko bagażnik się mieścił. Mało było miejsca, ale było. Musisz wymierzyć po prostu.
U mnie w Nomadzie jest ten sam problem. Miejsca na tablicę jest dokładnie 15,5 cm między oprawą lampy a bagażnikiem. Potrzebna była specjalna ramka pod tablicę, bo takie "kupne" się nie mieściły...
A co do oryginałów, to 800 fabrycznie nie miały bagażnika ani oparcia. Na różne rynki były dodawane różne akcesoria. Np. tu w Europie Classic miał zwykle oparcie i bagażnik GIVI (ale nie wiem jaki dokładnie model).
U mnie w Nomadzie jest ten sam problem. Miejsca na tablicę jest dokładnie 15,5 cm między oprawą lampy a bagażnikiem. Potrzebna była specjalna ramka pod tablicę, bo takie "kupne" się nie mieściły...
A co do oryginałów, to 800 fabrycznie nie miały bagażnika ani oparcia. Na różne rynki były dodawane różne akcesoria. Np. tu w Europie Classic miał zwykle oparcie i bagażnik GIVI (ale nie wiem jaki dokładnie model).
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
-
- Miejscowość: Zachodniopomorskie
- Motocykl: VN800 classic
W swoim VN800 Classic z 1999 r. mam zamontowany bagażnik, który zamówiłem w firmie Kuźnia Motocyklowa. W związku z tym iż posiadam oparcie pasażera o nietypowym rozstawie śrub, postanowiłem zakupić bagażnik wykonany na zamówienie (link do strony:http://www.motoakcesoria.riders.pl/_zpl ... gaznik.htm) . Zależało mi żeby był szeroki (25 cm) i długi (45 cm), tak żeby torba leżała na nim jak najbardziej stabilnie. Cały swój projekt wykonałem zgodnie z wskazówkami z strony internetowej i wysłałem mailem do wykonawcy. Bagażnik, który otrzymałem, jest wykonany schludnie i zgodnie z moimi oczekiwaniami. Cena też nie była zaporowa - około 450 zł. Jak prezentuje się na motocyklu można zobaczyć na zdjęciu umieszczonym w moim pierwszym poście w dziale Powitalnia. Szczerze polecam ten warsztat wszystkim, którzy mają nietypowy rozstaw śrub w swoim oparciu, lub z innych przyczyn nie mogą dopasować standardowego bagażnika do swojego
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
Ja w swojej 800-ce swego czasu mialem takowe ustrojstwo i jest to wziecia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/406 ... d6235.html
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
- Kubrick
Zrobiłam inaczej. Kupiłam kufer, zostawiłam razem z moto u chłopaka, który ma pokombinować i coś pospawać. Żeby tablica się mieściła, kufer musi być odrobinę wyżej. Zobaczymy czy to zadziała.
Ale mam pytanie. Nie zaglądałam do środa, więc nie wiem, czy są tam te paski takie krótkie do mocowania, bo na zewnątrz tylko szlufki. Jeśli ich nie będzie, to skąd takie coś wziąć?
Ale mam pytanie. Nie zaglądałam do środa, więc nie wiem, czy są tam te paski takie krótkie do mocowania, bo na zewnątrz tylko szlufki. Jeśli ich nie będzie, to skąd takie coś wziąć?
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
kufer powinien miec paski w zestawie. Jesli brak to idz do kuśnierza i Ci dorobi za doslownie pare zlotych
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
- Kubrick
Bagażnik dorobiony z nierdzewki, kosztowało mnie to 50 złotych. Rewelacja...
Kufer miał paski jednak, przełożenie ich przez te szlufki kosztowało mnie dużo nerwów i jeszcze więcej wulgaryzmów, ale przypięty na dwóch do oparcia i na dwóch do bagażnika, mam nadzieję, że będzie ok...
Obrazek bym pokazała, ale oczywiście nie rozkminię tego wstawiania... Jakaś instrukcja dla głupka...
Kufer miał paski jednak, przełożenie ich przez te szlufki kosztowało mnie dużo nerwów i jeszcze więcej wulgaryzmów, ale przypięty na dwóch do oparcia i na dwóch do bagażnika, mam nadzieję, że będzie ok...
Obrazek bym pokazała, ale oczywiście nie rozkminię tego wstawiania... Jakaś instrukcja dla głupka...
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
No i dziala. i nie kosztowal tyle co w tych sklepach z akcesoriami ( swoja droga nie wiem za co, do diabla, trzeba dac te kilka stowek ... kawalek drutu/ blachy...)
udanych wojazy
udanych wojazy
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633