VN800 ustawienei linki sprzegła
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
VN800 ustawienei linki sprzegła
Witam czy moze mi ktos powiedziec jak ustawić linke sprzegla?? Otóż oryginalna linka mi pekła na pancerzu to postanowiłem wymienic. Zamowiłem w kawasaki dzisiaj dostałem i przy silniku na tych nekretkach na srodku ustawiłem na klamce ok 3mm luzu jak puszcze klamke to ładnie odbija przy silniku tak ze luzik tam maly jest. Na środku ustawilem zeby pancerz sztywny był i tu problem odpaliłem i rozgrzałem motor i biegi tak mocno stzelają ze sie zdziwiłem, jak poluznie mocniej to samo jest a jak podciągne to wtedy jak puszcze sprzeglo przy zmianie biegow to obroty wogole nie spadną i nie da sie jechac. Jak to ustawic bo juz pomysłu nie mam, czy najlepiej bedzie podrzucic motor do mechanika?
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Kolego łącznik po prawej stronie silnika ma być skręcony przy nowej lince na max
Ustawiasz luz tylko na śrubie przy klamce
Luzu ok 3mm przy ruszaniu swobodnym klamką.
O jakim ty wzroście obrotów piszesz przy redukcji jak jedziesz zmniejszasz przełożenie to siłą rzeczy obroty Ci wzrosną...
Sprzęgło działa zero jedynkowo albo jest albo go nie ma
Ustawiasz luz tylko na śrubie przy klamce
Luzu ok 3mm przy ruszaniu swobodnym klamką.
O jakim ty wzroście obrotów piszesz przy redukcji jak jedziesz zmniejszasz przełożenie to siłą rzeczy obroty Ci wzrosną...
Sprzęgło działa zero jedynkowo albo jest albo go nie ma
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
aha
bo mam jakas polska instrukcje obslugi do kawy i pisze tam ze na srodku ma byc;) Czyli na maxa w lewo czy prawo?A co do obrotow to nie wiem jak to wytłuymaczyc:D tzn chodzi o to jade sprzeglo wciskam bieg w gore puszczam a on jedzie ale jak mół cos jakbys chcial laczka spalic podczas jazdy lub tak jak ruszasz na 1biegu to on ciągnie i jakbyś przytrzymał nie puszczając to pojedzie ale spalic sprzegło mozna. Chyba ze cos ze sprzegłem mam ;/ ale nie sadze gdyz przedtem dobrze chodzilo:) Jutro rano do szkoly nie pojde to pokrece tam i dam znac:D Pozdrawiam i dzieki za informacje:)