wydech, wydech, wydech :)
wydech, wydech, wydech :)
siemano wszyscy. czy któryś z klubowiczów z warszawy i okolic jest w stanie polecić mi jakiegoś tłumikowca??? chce wymienić standardowe tłumiki na zwykłe proste rury.. najlepiej w czarnym macie i owinięte taśmą.. gdzie coś takiego mogę zrobić. wiem że nie powinienem przerabiać swojego vulcana i powinni mnie za to wsadzić i skonfiskować sprzęt ale jakiś czas temu zachorowałem na taki wydech dzieki za pomoc
Za przerobieniem jestem jak najbardziej za, ale całkowicie puste rury sprawią tylko, że moto straci dużo momentu.
Jeśli jednak bardzo chcesz to z oryginalnego wydechu zdejmij osłony termiczne zmierz średnicę rury. Następnie kup rurę stalową tej samej średnicy zewnętrznej. Później wystarczy odciąć (lub odkręcić ja mam zespawane) te szersze końcówki tłumików i dospawać w jakimkolwiek zakładzie spawającym migiem. Taki zestaw przymierzyć do moto i dospawać mocowania z blachy w odpowiednim miejscu.
Malowanie wydechu bym sobie odpuścił, bo i tak każda farba zejdzie. Co do owijania w moto fajnie wygląda, ale nie polecam, bo zwiększa to temperaturę wydechu i utrudnia jej szybkie zbicie oraz powoduje zbieranie się wilgoci gdy moto stoi.
Koszt takich wydechów cobry czy V&H to ~1,5-2,5 tys. pln w chromie.
Jeśli jednak bardzo chcesz to z oryginalnego wydechu zdejmij osłony termiczne zmierz średnicę rury. Następnie kup rurę stalową tej samej średnicy zewnętrznej. Później wystarczy odciąć (lub odkręcić ja mam zespawane) te szersze końcówki tłumików i dospawać w jakimkolwiek zakładzie spawającym migiem. Taki zestaw przymierzyć do moto i dospawać mocowania z blachy w odpowiednim miejscu.
Malowanie wydechu bym sobie odpuścił, bo i tak każda farba zejdzie. Co do owijania w moto fajnie wygląda, ale nie polecam, bo zwiększa to temperaturę wydechu i utrudnia jej szybkie zbicie oraz powoduje zbieranie się wilgoci gdy moto stoi.
Koszt takich wydechów cobry czy V&H to ~1,5-2,5 tys. pln w chromie.