Podnóżki- sety

Awatar użytkownika
Domel
Miejscowość: Katowice
Motocykl: XX ;)
VROC: 0

Podnóżki- sety

Post autor: Domel » pn sty 24, 2011

Drodzy koledzy, koleżanki pytanie takie dość dziwaczne mam (szukałem podobnego tematu ale nie umiałem się doszukać jak jest to wielkie sorry musiałem go przeoczyć). Z racji tej, że nie należę do niskich osób oraz lekkich itd. :) do pełni szczęścia doszedłem do wniosku, że brakuje mi trochę bardziej wyprostowanych nóg jak jadę (ot taki kaprys), nie narzekam na komfort broń Boże tylko kurde myślę, że jakby mi się udało dokonać pewnego zabiegu to byłbym w siódmym niebie, mianowicie czy ktoś z wasz przerabiał temat przerabiania podnóżków (podnóżek, cholera nigdy nie byłem dobry z polskiego) z dźwignią zmiany biegów i hamulca? wiem, że można dostać gdzieś takie sety do VN'a tylko cholera szukałem po internecie pytałem w paru miejscach i ponoć łatwo nie jest nawet pytałem kolegów od siebie z firmy którzy się zajmują tylko i wyłącznie branżą motocyklową i obiecali mi poszukać ale temat umarł (może mnie olali hmmm muszę się jutro przypomnieć :) ). Jakby ktoś coś wiedział na ten temat to z góry dzięki za info co gdzie i jak ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ja-jo
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN750,GSF1200s
VROC: 33339

Post autor: Ja-jo » pn sty 24, 2011

Ktoś już kombinował z tymi podnóżkami, tylko bodajże w 500, ale mogę się mylić...więc podobny temat się gdzieś przewinoł ale nie wiem czy coś tam z tego wyszło.

A z najprostrzych sposobów próbowałeś wrzucić spacerówki, wtedy w trasie możesz mieć wyprostowane nogi, a nie wymaga to żadnych przeróbek
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
VROC #33339

Awatar użytkownika
Badger
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » pn sty 24, 2011

To jest temat, który też mi leży na wątrobie. Sety do VN800 można dostać, widziałem w kilku sklepach internetowych. Za granicą oczywiście. Ale cena powala, dobrze ponad 2 tys pln.

Dlatego coraz bardziej dojrzewam, żeby sobie coś takiego samemu zrobić.
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
Abrams
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » pn sty 24, 2011

Było stoisko z setami w Łodzi nawet 40 cm do przodu by się dało ;)
Albo własnoręcznie albo zamawiać, radzę zapytać też w firmach customowych
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Awatar użytkownika
Iron75
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN2000

Post autor: Iron75 » pn sty 24, 2011

chodzi Ci o takie cóś??
http://vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=821

Jak kupiłem motorek to takie podnóżki dostałem w zastawie, spróbuje się dowiedzieć gdzie poprzedni właściciel dostał coś takiego

Awatar użytkownika
Domel

Post autor: Domel » pn sty 24, 2011

No rozchodziło by mi się mniej więcej o coś takiego, dzisiaj gadałem z facetem z firmy co sprzedają motorki i powiedział, że taki set (nie dokońca taki jak na zdjęciach) kosztuje w granicach 600-700 zł z tym, że w przypadku VN ponoć przeróbka czegoś takiego wcale nie jest taka prosta jakby się wydawało. O ile w przypadku zmiany biegów kwestia przerobienia sobie samemu nie stanowi jakiegoś fess problemu o tyle w przypadku hamulca nożnego lekko nie będzie no nic pojadę do gościa i zobaczę jak to wygląda jak będzie warte swojej ceny to to najwyżej kupię i dam znać to może ruszymy z "domową manufakturą" :) Dam znać jak to wygląda. A przy okazji Iron jakbym Cię mógł prosić rozeznaj temat gdzie poprzedni właściciel twojej pięknej maszyny kupił to ok? Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
Lecho
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 Classic
VROC: 32224

Post autor: Lecho » pn sty 24, 2011

Hmmm.
Latam na spacerówkach i faktycznie są momenty, kiedy by się chciało.
Ale to tylko jak się lata wkoło komina.
W dłuższych trasach (przy mojej kanapie) traktuje fabryczne podnóżki jako swego rodzaju odpoczynek i pewną odmianę dla kręgosłupa.
W mieście fabryczne podnóżki, przeloty na spacerówkach.
I nie ma co kombinować
Its maj opinion, :motonita: :motonita: :motonita:

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » wt sty 25, 2011

VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Awatar użytkownika
Iron75
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN2000

Post autor: Iron75 » wt sty 25, 2011

niestety, za dużo się nie dowiedziałem, wiem tylko tyle że były robione u jakiegoś gościa w Warszawie na konkretne zamówienie

Awatar użytkownika
Domel

Post autor: Domel » pn sty 31, 2011

Dobra chopy i dziołszki udało się, mianowicie chłopaki ode mnie z firmy co zajmują się tylko i wyłącznie motorami ustalili dostępność tego produktu czyli całego zestawu na wydłużenie podnóżek wraz z dźwigniami do VN'a w włoskiej firmie Cromac z którą współpracujemy non stop. Dzisiaj dostałem od nich zdjęcia jak to mniej więcej wygląda teraz tylko czekam na dorwanie aktualnej ceny na ich produkt, tak więc jutro dam znać o jakich mniej więcej pieniążkach rozmawiamy bo wiem, że w Holandii taka "przyjemność" z kosztami transportu wychodzi około 1600,00 zł tak więc kosmos. Zobaczymy co włosi nam odpiszą. A i mam od ręki taki zestaw ale pasujący do Intruder'a tylko pytanie jak to się będzie mieć do naszych VN'ek? :neutral:

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » wt lut 01, 2011

http://webshop.highwayhawk.com/Websolut ... =PCS&cpl=1
tu masz gotowca, ale cena taka sobie...
nareczka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

Awatar użytkownika
Domel

Post autor: Domel » wt lut 01, 2011

No i klops, brak kontaktu z firmą, niestety chyba nic z tego nie będzie tzn. aby załatwić coś po kosztach co czuję, że trzeba będzie chyba wypluć trochę pieniążków :/ Dzięki za link

ODPOWIEDZ