Wycieki VN800A, klakson
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Wycieki VN800A, klakson
DOT. Śląska i Zagłębia z uwagi na szybki dojazd:
Potrzebuję fachowej pomocy, aby Ktoś spojrzał na mój silnik i sprawdził dlaczego się poci, coś tam kapie (jakby płyn chłodniczy) pod silnikiem i nad silnikiem (dwa miejsca) i dał mi pewne instrukcje na live w tej kwestii, żebym się nie martwił i mógł spokojnie użytkować motonga.
jest taki Ktoś. Kto sam grzebie? Bo servisy są jak zawsze chętne, ale w ździerce kasiorki również
Mój klakson jest słabiuteńki, co polecacie w normalnej cenie, ale takiego, żeby inni słyszeli, szczególnie w puszkach
Potrzebuję fachowej pomocy, aby Ktoś spojrzał na mój silnik i sprawdził dlaczego się poci, coś tam kapie (jakby płyn chłodniczy) pod silnikiem i nad silnikiem (dwa miejsca) i dał mi pewne instrukcje na live w tej kwestii, żebym się nie martwił i mógł spokojnie użytkować motonga.
jest taki Ktoś. Kto sam grzebie? Bo servisy są jak zawsze chętne, ale w ździerce kasiorki również
Mój klakson jest słabiuteńki, co polecacie w normalnej cenie, ale takiego, żeby inni słyszeli, szczególnie w puszkach
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- MarKov
- Miejscowość: WARSZAWA
- Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
- VROC: 27362
możesz zobaczyć tutaj coś da się wybrać podaje tylko przykład
http://www.lantis.pl/klakson-dwutonowy- ... -2826.html
http://www.lantis.pl/klakson-dwutonowy- ... -2826.html
ktoś mnie wołał??Konrad pisze:pogadaj z Iron75
oczywiście zerknąć na nie możesz ale czy są warte zainteresowania??? .... ja się też kiedyś skusiłem na te ślimaki, kupiłem, zamontowałem, nie powiem , cos tam było słychać, ale po jakimś czasie kupiłem coś takiegoMarKov pisze:możesz zobaczyć tutaj coś da się wybrać podaje tylko przykład
http://www.lantis.pl/klak...rom-p-2826.html
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 8c44b63e5c
i od tego czasu na paradach nikt nie chce koło mnie jechać, a jak używam tego w ruchu ulicznym to najpierw puszkarze spierdzielają a dopiero później sprawdzają co ich obtrąbiło
koszt to około 60zł
A jak wygląda kwestia "zwłoki".
Czy efekt dzwiękowy jest od razu po naciśnięciu guzika, czy może zauważalna jest pewna zwłoka - w czasie kiedy kompresor się rozdmucha.
Czy to co masz to jest coś takiego?
Czy efekt dzwiękowy jest od razu po naciśnięciu guzika, czy może zauważalna jest pewna zwłoka - w czasie kiedy kompresor się rozdmucha.
Czy to co masz to jest coś takiego?
tak to to, co do zwłoki, chyba faktycznie jest minimalne opóźnienie, przynajmniej tak mi się wydaje, ale naprawdę jest ono na tyle niewielkie że trzeba się porządnie wsłuchać żeby to wyłapać.
Poza tym ja sprężareczkę upchnąłem pod boczkiem z drugiej strony i musiałem wymienić rurkę na dłuższą bo tak oryginalna okazała się za krótka. Teraz z kolei mam dużo za długą i może stąd to opóźnienie. Kiedyś w końcu się zbiorę w sobie skrócę ją i zobaczymy co będzie. Ale nie wiem kiedy, bo tak jak pisałem jest to niezauważalne i mi to nie przeszkadza
Poza tym ja sprężareczkę upchnąłem pod boczkiem z drugiej strony i musiałem wymienić rurkę na dłuższą bo tak oryginalna okazała się za krótka. Teraz z kolei mam dużo za długą i może stąd to opóźnienie. Kiedyś w końcu się zbiorę w sobie skrócę ją i zobaczymy co będzie. Ale nie wiem kiedy, bo tak jak pisałem jest to niezauważalne i mi to nie przeszkadza
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Woow w sam raz do mojego Jazzy Nomada
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
- VROC: 0
Re: Wycieki VN800A, klakson
Roobsoonx pisze:DOT. Śląska i Zagłębia z uwagi na szybki dojazd:
Potrzebuję fachowej pomocy, aby Ktoś spojrzał na mój silnik i sprawdził dlaczego się poci, coś tam kapie (jakby płyn chłodniczy) pod silnikiem i nad silnikiem (dwa miejsca):mrgreen:
jezeli plyn chlodniczy kapie na silnik to zdejmij zbiornik paliwa i bedziesz wszystko widzial. U mnie byly nieszczelnosci przy cybantach. Ja zalozylem prowizorucznie dodatkowy cybant i przestalo wyciekac.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
masz racje ale nieszczelne złącza mogą być a raczej są powodem kapania nad silnikiem. Poza tym należy zaczynać od wyeliminowania pierdół to nie WSK czy SHL że dziś jeździ a jutro pęka wał. A może poci się pod korkiem spustowym cieczy?? Nie tak dawno zauważyłem wyciek płynu również cały silnik zapocony mówię OCB przecież ani go nie pałowałem ani nic. Okazało się że zjeżdżając z krawężnika przywaliłem silnikiem o tegoż owego i głownie dostały żebra i śruba spustowa. I od uderzenia popuściła i ciekło na silnik
Yamaha XV 1600, Honda XL1000V, SAM ZAP x 2, K-750
kapać tak naprawdę to może wszystko i zewsząd. Jak się tego nie zobaczy to sobie można gdybać do .... sami wiecie do czego
Mi też ostatnio coś tam pokapywało.... postawiłem motocykl i po godzinie miałem małą plamkę pod silnikiem. okazało się że kapie mi t tego drugiego filtra oleju, tej takiej siateczki. Dokręciłem śrubę i problem z bańki
Mi też ostatnio coś tam pokapywało.... postawiłem motocykl i po godzinie miałem małą plamkę pod silnikiem. okazało się że kapie mi t tego drugiego filtra oleju, tej takiej siateczki. Dokręciłem śrubę i problem z bańki
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
I po naradzie z Andrew i Abramsem podjechałem jednak do servisantów. Maszyna zaczęła się niebezpiecznie grzać + czerwona kontrolka... Okazało się, że spadł przewód łączący chłodnicę ze zbiorniczkiem wyrównawczym , Mam nadzieję, że już będzie OK. Dziś zresztą testuję bestie w pracy
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Iron75 pisze:http://www.fotosik.pl/sho...696748c44b63e5c
Może trąbka, a może w lusterku wstecznym buźka na zbiorniku działa.Iron75 pisze:a dopiero później sprawdzają co ich obtrąbiło
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !